• Načítám...
>

Kolem dálnice D1 vyrostou stromy

  • 12. dubna 2019,
  • 23:24,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Reklama

Plocha kolem dálnice D1, která protíná Jižní Město, bude osázena stromy. Ty mají snížit znečištění ovzduší způsobené projíždějícími automobily.

"Jsme nad komunikací, po které od pondělí do pátku projíždí více než 10 tisíc kamionů denně, což vede k obrovskému hluku a samozřejmě také znečištění. Jednou z možností, jak omezit dopady alespoň trochu, je např. sázet stromy. My tomu fandíme. V zásadě všechny politické subjekty v posledních volbách měly výsadbu stromů na Praze 11 ve svém programu," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Takzvaný projekt Plíce kolem dálnice je jedním z vítězných návrhů participativního rozpočtu Spolu za lepší 11.

"Projektů bylo překvapivě hodně na to, že to byl první ročník. Bylo jich kolem 40 nebo 50. Vyhrálo to, co se vešlo do rozpočtu, což bylo 5 milionů v loňském roce. A toto je jeden z těch projektů," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11. 

Řešením ale podle Prahy 11 není jen výsadba stromů. Situaci kolem rušné dálnice D1 by pomohlo dokončení Pražského okruhu.

"Tato stavba je v procesu. My jako Praha 11 ji podporujeme, to samozřejmě může zajistit daleko lepší výsledky, než výsadba stromů. Na druhou stranu, jak se říká, cesta tisíce mil začíná jedním krokem a i výsadba stromů je několik kroků, kterými můžeme pozitivně ovlivnit životní prostředí tady na Praze 11," řekl Jakub Lepš.

MČ vysadí v první fázi 16 stromů. Do budoucna by se měl tento počet navýšit o několik set dalších.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu