• Načítám...
>

Běžci podpořili nadační fond České srdce

  • 15. dubna 2019,
  • 17:32,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

V Kunratickém lese se konal další ročník charitativního závodu v běhu. Soutěžilo se ve 3 kategoriích na trati dlouhé 6 a 11 kilometrů a nechyběl ani závod pro děti. Výtěžek ze startovného putoval na konto nadačního fondu České srdce.

Reklama

V areálu Institutu klinické a experimentální medicíny se běžel 2. ročník charitativního běhu pod názvem Proběhni.se. Cílem bylo podpořit nadační fond České srdce.

"Celý výtěžek, který tady běžci dají za svou registraci a za nákup třeba triček, jde na nadační fond České srdce, který dělá prevenci srdečních onemocnění v ČR a vysílá doktory do zahraničí a zachraňuje životy po celém světě," řekl Richard Valoušek, tiskový mluvčí akce.

Běhalo se v několika kategoriích. Ty byly určené jak pro děti, tak i dospělé a lišily se délkou trati.

"Ty trasy jsou dělané opravdu pro úplné začátečníky, aby si to lidé užili. Jde spíše o tu pomoc a trochu pohybu, než o samotný závod," řekl Richard Valoušek.

Jedna z tratí vedla i přes území Prahy 11. Ta podobně jako v loňském roce akci mediálně i finančně podpořila.

"Organizátoři za námi přišli, představili se, projekt nám ukázali a naštěstí i pro ně probíhá část toho běhu přes území Prahy 11 a chceme s nimi i do budoucna spolupracovat," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Akce nebyla určena ale pouze běžcům.

"Je tady 19 kardiologů, kteří vyšetřují ty účastníky. Měří jim krevní tlak, hladinu cukru v krvi a další věci, aby lidé věděli jak na tom sami jsou, aby mohli poté i tu prevenci srdečního onemocnění podpořit právě tím, že řeknou své výsledky. Zábava je tady po celý den, teď zrovna vystupuje Petr Vacek, který se stará o dětský program," řekl Richard Valoušek.

Ani chladnější počasí běžce neodradilo a tak se jich sešla celkem necelá tisícovka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu