• Načítám...
>

Koalice v Praze 11 stanovila programové priority

  • 30. dubna 2019,
  • 14:53,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Praha 11 představila programové prohlášení rady městské části pro následující 4 roky. Mezi priority radnice patří například výstavba parkovacích domů, lepší úklid veřejného prostoru či investice do kultury a sportu.

Reklama

Nová koalice v Praze 11, složená ze zástupců Pirátů, hnutí ANO, ODS, TOP 09 a Starostů, se zavázala, že do 30. dubna připraví a veřejnosti představí programové prohlášení. A tento slib také splnila.

"Co se týče těch programových priorit k dnešnímu dni, tak asi nejdůležitější je zajistit dostatečný počet finančních prostředků pro rozvoj MČ, řešit parkování. Co se týče majetku, je v tuto chvíli asi nejdůležitější vyřešit co největší prostor pro bydlení," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Jedním z největších problémů Prahy 11 je podle nového vedení nedostatek parkovacích míst.

"Chceme jít cestou výstavby středně velkých parkovacích domů. To znamená aby parkovací kapacita nepřesáhla 500 parkovacích míst. Máme vytipováno v tuto chvíli 8 lokalit," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

A kromě nových parkovacích míst programové prohlášení počítá také s revitalizací zanedbaného okolí kolem stanic metra Háje, Opatov a Roztyly.

"Obyvatelům by tento rozvoj mohl přinést naprosto zásadní změny. Dojde k velkému navýšení počtu obchodních ploch, ploch, kde se poskytují služby a dojde k revitalizaci zeleně," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

S revitalizací zeleně se ale počítá i na jiných místech v Praze 11. A nejen to.

"Jsem rád, že zapojíme i Prahu 11 do programu Národní síť zdravých měst ČR. V tomto programu už je Praha a další MČ a já jsem rád, že Prahu 11 k tomuto přidáme," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

V oblasti životního prostředí bude ale vedení Prahy 11 klást také důraz na čistotu v ulicích. Jedním z nástrojů, jak toho chce docílit, je např. častější vyvážení překypujících kontejnerů na tříděný odpad. Dále pak bude Praha 11 i letos pokračovat v investicích.

"Naší největší investicí bude rekonstrukce ubytovny Sandra, kde vznikne 176 bytových jednotek. To bude investice za asi 330 milionů korun," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

A investovat bude Praha 11 i do přístavby starochodovské ZŠ, která má dlouhodobě nevyhovující podmínky. Práce tam vyjdou na zhruba 130 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu