• Načítám...
>

ZŠ Mendelova má nově zrekonstruované hřiště

  • 14. května 2019,
  • 18:13,
  • PRAHA 11,
  • Lenka Castillo

Nově opravené hřiště mohou využívat děti ZŠ Mendelova v MČ Praha 11. Rekonstrukce, která trvala čtyřicet dní, přišla na pět a půl milionu korun.

Reklama

Lépe a nověji vyhlížejí sportoviště při ZŠ Mendelova v Praze 11. Díry nebo nerovný povrch hřiště nebo běžecké dráhy jsou již minulostí. Na konci března totiž skončila rekonstrukce těchto venkovních školních prostor a za účasti místní reprezentace a dětí z této školy bylo opravené hřiště slavnostně otevřeno.

"My jsme opravili rovinku, na které stojíme, multifunkční hřiště, které je na fotbal, vznikla nám nová hřiště na tenis, je tam i hřiště na basketbal. Potom jsme opravili hřiště volejbalové, které tady je již 25 let a bylo opravdu v původním stavu. Takže všechno potřebovalo nové povrchy, nové oplocení a samozřejmě nové sítě a sportovní komponenty," řekla Martina Thumsová, ředitelka ZŠ Mendelova.

Hřiště slouží převážně k potřebám školy. Chodí sem ale také děti z mateřské školy, se kterou ZŠ Mendelova sousedí. Veřejnost sem má pak přístup každý den do 18:00.

"Jsem pyšný na to, že se povedla taková rekonstrukce sportovního areálu ZŠ Mendelova. Ten důvod je takový, že děti to tu mohou využívat jak v rámci školní výuky, tak i po ní. Takže když jdou domů, mohou si tady ještě zasportovat, což je úplně ideální," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

S rekonstrukcí hřiště pomohl magistrát, který na opravu přispěl nemalou částkou.

"Já tady musím poděkovat znovu hl. m. Praze, která poskytla hlavní část investice, což je 5,5 milionu korun bez DPH. Díky patří i mým kolegům, resp. panu radnímu Lepšovi, který byl radním pro sport přede mnou. Je to ještě jeho dílo," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Oprava hřišť a sportovních ploch zabrala celkem 40 dní.

"Stavba začala na začátku listopadu, skončila na konci března. Z důvodu technologických postupů jsme museli stavbu na jeden měsíc pozastavit," řekl Viktor Bainar, projektový manažer.

A tady jsou reakce těch, kteří si hřiště budou užívat nejvíce.

anketa

"Pro nás je to určitě vzorem. Půjdeme u dalších škol touto cestou. Myslím, že to je perfektní rekonstrukce," řekl Jakub Stárek, radní MČ Praha 11.

Největší radost z opravy však mají děti. Kdyby mohly, jistě by místo matematiky raději hrály fotbal nebo si zaběhaly patnáctistovku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu