• Načítám...
>

Magistrát přispěje na opravu lávky v Praze 11

  • 27. května 2019,
  • 16:24,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Magistrát přispěje Praze 11 částkou 2,5 milionu korun na opravu lávky přes D1. Na květnovém jednání zastupitelů o tom rozhodli pražští politici. Důvodem opravy mostu je mimo jiné špatný technický stav izolace na mostovce.

Reklama

2,5 milionu korun. Tolik přispěje magistrát městské části Praha 11 na opravu lávky přes dálnici D1 na Chodově, která je ve špatném technickém stavu. Rozhodli o tom pražští zastupitelé.

"Ta lávka je ve správě MČ, samozřejmě ale pro MČ Praha 11 to velký náklad, protože to dosahuje 5 milionů korun, je to ale celoměstsky významná lávka, vede přes dálnici D1, takže je to velká stavba. Je to nejen lávka pro pěší, vede tam i cyklistická stezka, takže jsme se rozhodli, že 50% přispějeme," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Ta lávka je strategická, protože spojuje OC Chodov se Starým Chodovem, což je oblast původní výstavby před vybudováním Jižního Města. Ti lidé se opravdu přes tu dálnici D1, kde jezdí 100 tisíc aut denně, jinak nedostanou, takže je strategická, potřebujeme ji opravit a jiná možnost nebyla," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Já pevně doufám, že budou pokračovat nejen opravy těch lávek, případně na sídlištích, ale i další investice do pražských sídlišť, protože to jsou oblasti, které si podle mého názoru určitě zaslouží rozvoj. A to neříkám jen proto, že na jednom z pražských sídlišť bydlím," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Oprava lávky na pražském Chodově začne díky dotaci magistrátu v nejbližších měsících. Podle starosty MČ Praha 11 práce potrvají minimálně rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu