• Načítám...
>

Grilování bez hranic přilákalo desítky lidí

  • 12. června 2019,
  • 19:45,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Grilování bez hranic. To je název akce, která se už potřetí konala v Praze 11. Jejím cílem je integrovat cizince žijící na Jižním Městě. Projekt je financován dotací Ministerstva vnitra. Mimo něj pořádá Praha 11 i další integrační programy.

Reklama

V Praze 11 se konal 3. ročník akce Grilování bez hranic. Jejím cílem je integrace cizinců žijících na Jižním Městě.

"Prakticky to znamená, že lidé, obyvatelé Jižního Města a cizinci, se potkají, ugrilují si něco dobrého k jídlu, dají si dobrý nápoj a stráví spolu odpoledne," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Ti cizinci nepotřebují integrovat, velmi rádi se ale propojí, zvláště děti s dětmi česky mluvícími. Má to i ten přínos ohledně znalosti jazyka a znalosti ČR," řekla Iva Molenová, ředitelka KC Zahrada.

Především pro děti byl určený také doprovodný program. Při něm si mohli ozkoušet nejen své pohybové schopnosti ale také např. kreslení.

"Minimálně dvě třetiny dětí jsou Vietnamci, máme tady děti ze severní Afriky, máme tady ukrajinskou menšinu," řekla Iva Molenová.

Akci pořádala MČ v rámci integračního projektu Ministerstva vnitra.

"A je to velice oblíbené a musím říci, že rok od roku úspěšnější. My jsme vlastně chtěli nějakou nadstavbu kromě toho běžného kulturního programu. Nějaké open-air akce, kdy vytáhneme lidi z paneláků, aby se skutečně scházeli, aby tady vznikla komunita. Myslím, že se nám to podařilo a máme na to i velmi kladné ohlasy," řekla Iva Molenová.

Cizinci tvoří přibližně 5% obyvatel Prahy 11. I proto MČ pravidelně pořádá podobné integrační programy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu