• Načítám...
>

Občané zlepšují Prahu 11

  • 18. června 2019,
  • 12:43,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Občané Prahy 11 mohou opět navrhovat projekty na proměnu svého okolí. Vedení městské části totiž i letos připravilo projekt participativního rozpočtování. Pro realizaci vítězných projektů radnice vyčlenila 6 milionů korun.

Reklama

V Praze 11 se ve foyer Komunitního centra Matky Terezy uskutečnilo veřejné představení návrhů, se kterými se místní lidé přihlásili do dalšího ročníku participativního rozpočtu.

"Jde o to, že sami občané navrhují projekty, které by chtěli ve své MČ realizovat. V Praze 11 to probíhá tak, že se snažíme aby ta akce byla to nejvíce apolitická, tedy o tom, zda ten návrh půjde nebo nepůjde do hlasování, nerozhodují politici. Rozhodují o tom úředníci," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

anketa

"První ročník by velice úspěšný. Občané se do něj zapojili, za což jsme samozřejmě rádi. Těch projektů bylo tolik, že se nabízelo, že ten rozpočet zvýšíme, i když peněz na radnici není dostatek, zvedli jsme to ale o milion korun. Takže pro letošní ročník je to celkem 6 milionů korun," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Nápaditých i užitečných návrhů na vylepšení Jižního Města se i letos sešel hojný počet. O tom, které z nich nakonec radnice zrealizuje, rozhodnou sami lidé ve veřejném hlasování. Ti se už nyní mohou na všechny přihlášené projekt podrobně podívat na webových stránkách projektu www.spoluzalepsi11.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu