• Načítám...
>

Chodovská lávka přes D1 je dočasně uzavřena

  • 1. července 2019,
  • 14:52,
  • PRAHA 11,
  • Lenka Castillo

Dočasně uzavřena je lávka přes D1 vedoucí ze Starého Chodova ke stanici metra Chodov. Kvůli rekonstrukci je tato spojnice z bezpečnostních důvodů od 1. července neprůchozí. Oprava lávky by měla trvat asi 60 dní.

Reklama

Jediná a hlavní spojnice mezi Starým Chodovem a stanicí metra Chodov bude v příštích asi 2 měsících procházet rekonstrukcí. Lávka vedoucí přes dálnici D1 je stará před 10 let a jde o první významnější opravu.

"Je to preventivní oprava abychom se za několik let nedostali do stavu, kdy by ty opravy byly mnohem většího rozsahu. Je to jediná lávka, proto potřebujeme aby byla v perfektním stavu," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Součástí oprav bude odmontování a také přelakování zábradlí, instalace nové izolace a údržba betonových částí upevňujících lávku. 

"Z pohledu běžného občana bude lávka takříkajíc nová. Druhá část oprav, která nebude vidět ale bude zespodu, je z toho důvodu, že kamiony nám kvůli jejich výšce vmetají vodu a prach pod lávku a dochází tam ke korozi," řekl Martin Duška.

Kvůli bezpečnosti není bohužel možné lávku nechat během oprav průchozí pro veřejnost. Uzavřena bude od 1. července a to pouze na nezbytně nutnou dobu. Počítá se maximálně se 2 měsíci.

anketa

"To, co se nám podařilo v tuto chvíli dojednat, je, že autobusy linky 203, 135 a 213 budou mít stejné intervaly. Takže toto se nám podařilo splnit. Máme z toho velkou radost," řekl Martin Duška.

Zajištěna je také náhradní autobusová dopravní linka CH. Po dobu uzavření lávky tak bude mezi zastávkou Chodovská tvrz a metrem Chodov jezdit minibus, který je možné zdarma využít. Oprava lávky vyjde na 5 milionů korun. Celou polovinou přispělo městské části hlavní město. Lávka, přes kterou denně projdou stovky lidí, není jedinou stavbou, kterou čeká oprava nebo přímo demolice, jako třeba lávku od polikliniky přes ulici Opatovská. Ta bude zbourána a místo ní se plánuje postavit nová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu