• Načítám...
>

Praha 11 rekonstruuje budovu bývalé ubytovny

  • 31. července 2019,
  • 19:16,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

174 ubytovacích jednotek vznikne nejpozději na jaře roku 2022 v prostorách bývalé ubytovny Sandra. Ta v současné době prochází celkovou rekonstrukcí. Její náklady se odhadují na 200 milionů korun a financovány budou z dotace hlavního města Prahy.

Reklama

Bývalá ubytovna Sandra na pražském Jižním Městě prochází rekonstrukcí. Před více než měsícem byla budova předána stavební firmě, která zahájila první fázi stavebních prací.

"Probíhá likvidace azbestu a základní bourací práce, tedy bourání futer u dveří a menších zdí. Snažíme se postupovat co nejšetrněji, protože jsme v hustě zastavěné oblasti a většinu prací děláme tzv. mokrou cestou, tedy za použití vody, aby se snížila prašnost," řekl Michal Talián, tiskový mluvčí Hochtief CZ.

Stavební práce by měly být dokončeny na jaře roku 2021. K dispozici tu bude celkem 174 ubytovacích jednotek.

"Primárně jsou určeny pro lidi, kteří jsou obyvateli Prahy 11 a lidem, kteří jsou prospěšní Praze 11, např. učitelé, zdravotní sestry, policisté, mladí do 35 let a senioři," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

V první polovině příštího roku radnice Prahy 11 zveřejní podmínky, za jakých se mohou případní zájemci o ubytování přihlásit do výběrového řízení. Podobně by chtěla MČ zrekonstruovat i budovu, která s bývalou ubytovnou sousedí.

"Na vedlejší objekt, hotel Opatov, v tuto chvíli probíhá změna projektu na méně ubytovacích jednotek, protože tam původně bylo asi 360 malometrážních jednotek. To se Praze 11 nelíbilo, takže v koordinaci s Prahou 11 probíhá úprava toho projektu, která se blíží ke konci a my bychom byli moc rádi, aby se ta rekonstrukce spustila co nejdříve, aby lidé v okolí nebyli vystaveni těm stavebním pracím delší dobu," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Praha 11 spustila také webové stránky, které se týkají probíhající rekonstrukce budovy bývalé ubytovny. Občané tu najdou např. aktuální informace o průběhu stavby i všechny potřebné kontakty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu