• Načítám...
>

Vedení Prahy 11 hodnotilo svoje účinkování

  • 21. srpna 2019,
  • 13:38,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Už půl roku má Praha 11 nové vedení a tak představitelé vládní koalice v této městské části bilancovali. Za šest měsíců se toho podle jejich slov hodně povedlo a plány i do budoucna jsou velké. Promění se veřejná prostranství, vzniknou parkovací domy nebo třeba i nové koupaliště.

Reklama

Šest měsíců uplynulo od doby, kdy po dlouhých dohadech bylo zvoleno nové vedení Prahy 11. Při této příležitosti tak členové vedení MČ bilancovali a podle nich funguje koalice Pirátů, hnutí ANO, ODS, TOP 09 a Starostů bezproblémově.

"Za sebe říkám, že naše koalice funguje velmi dobře, je stabilní. Věci, které jsme deklarovali v programovém prohlášení postupně plníme a myslím si, že pracujeme velmi dobře ve prospěch obyvatel naší MČ," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Moje zkušenost je, že jsou docela důležité i mezilidské vztahy. A to musím říci, že mě velmi příjemně překvapilo, protože atmosféra na radě opravdu není konfrontační. Opravdu, i když máme na nějaké věci rozdílné názory, je snaha to řešení hledat," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Ač funguje pouze půl roku, nová koalice toho podle vedení MČ už hodně stihla.

"Běží dostavba chodovské školy, opravujeme bývalou ubytovnu Sandra, připravuje se projekt, vzniká pracovní skupina, k tématu koupaliště. Myslím si, že Jižní Město začíná konečně žít tak, jak má," řekl Jiří Dohnal.

Zásadní budou podle místostarosty Martina Sedekeho 3 území studie.

"Územní studie, které řeší jakým způsobem se rozvine okolí stanice metra Opatov, územní studie, která řeší jakým způsobem se rozvine okolí stanice metra Háje a třetí je okolí stanice metra Roztyly. Pokud dojde k naplnění vizí, které ty studie obsahují, tak si troufám říci, že Jižní Město se posune mezi velmi moderní čtvrti," řekl Martin Sedeke.

Na území Prahy 11 je také vytipováno 53 vnitrobloků, které by se během následujících let měly zrevitalizovat a zvýšit by se měl i počet míst pro parkování. Parkovacích domů by totiž během příštích let mělo vyrůst hned několik.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu