• Načítám...
>

Základní škola Chodov rozšiřuje kapacity

  • 29. srpna 2019,
  • 17:28,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Na základní a mateřské škole Chodov probíhá výstavba nové budovy. Ta nabídne nové třídy, potřebné zázemí pro učitele a také nové šatny. Výstavba nového pavilonu bude probíhat po celý školní rok, výuka tak bude probíhat v provizorním režimu.

Reklama

Na dvoře ZŠ Chodov probíhá v plném proudu výstavba nové části školy. Ta má nabídnout potřebné prostory jak žákům, tak také učitelům.

"Tato škola je dlouhodobě prostorově zcela nevyhovující. Tím, jak je stará, ty prostory prostě chybí. Takže v tuto chvíli tak škola dostane nové kmenové třídy, nové třídy na dělenou výuku, na odborné předměty. Pedagogové získají kabinety, žáci získají šatny a sjednotíme výuku pod jednu střechu, protože v tuto chvíli probíhá výuka ve škole a potom v přilehlé mateřské škole, takže i to se nám podaří sloučit," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

Kromě větších kabinetů pro učitele a šaten by se měla také navýšit kapacita školy. A to o 100 nových míst. Škola na rozšíření prostor čeká od roku 2011. V posledních letech už byly podle vedení školy podmínky pro výuku takřka neúnosné. Výstavba nového pavilonu bude probíhat po celý školní rok. Bude nutné tomu provoz školy přizpůsobit.

"Přicházíme teď o 2 třídy a musíme to zabezpečit tak, že jsme kabinet školního poradenského pracoviště přeměnili v jednu třídu. Další třída se bude vyučovat v prostorách auly u školních historických hodin. A část hodin budeme asi učit i v dopoledních hodinách ve školní jídelně," řekl Jan Hovorka.

"My jsme na dostavbu dostali z magistrátu půjčku 100 milionů korun. V tomto roce se nám podařilo získat dotaci 50 milionů korun, kterou by mělo zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání přijmout do rozpočtu," řekla Zuzana Ujhelyiová.

Pokud vše půjde podle plánu, práce by měly být hotové do začátku příštího školního roku. Veškeré informace o novém pavilonu ZŠ mohou zájemci získat na veřejném setkání, které se uskuteční 25. září od 18:00 v jídelně školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu