• Načítám...
>

Na ZŠ K Milíčovu přivítali nové prvňáčky

  • 2. září 2019,
  • 18:40,
  • PRAHA 11,
  • Tomáš Horák

Své nové prvňáčky slavnostně přivítali i na Základní škole K Milíčovu. Tam letos otevřeli 5 prvních tříd včetně jedné zapojené do programu Začít spolu, který představuje alternativní pedagogický přístup orientovaný na dítě. Po základní škole Pošepného náměstí se tak jedná již o druhou školu s tímto programem v 11. městské části.

Reklama

První školní zvonění mají za sebou už i prvňáčci ze ZŠ K Milíčovu, která letos otevřela 5 prvních tříd.

"Jedná se o 2 speciální třídy a 3 třídy klasické. Jedna speciální třída je německá třída, ta má u nás už dlouholetou tradici. A druhá, úplně nová, je v programu Začít spolu," řekla Alena Červená, ředitelka ZŠ K Milíčovu.

Program Začít spolu představuje alternativní pedagogický přístup, který je orientován na dítě, který v současné době funguje ve více než 30 zemích světa.

"Já se pohybuji ve školství 30 let a tento program v Čechách existuje také už více než 20 let. A je velmi přívětivý pro děti. Vždy jsem toužila po tom, abych mohla pracovat ve škole, kde by byl ředitel nakloněn tomuto projektu. A teprve teď, když sama zastávám funkci ředitelky, tak ho mohu zřídit. Konečně jsem našla učitelky, které jsou stejně nadšené. Bez toho to nejde. Někoho donutit není možné," řekla Alena Červená.

"Já velice vítám zavádění alternativ do školství. A proto mě velmi těší, že na dvou našich základních školách v tuto chvíli otevíráme třídy s programem Začít spolu. Umožňuje lépe realizovat ten rámcový vzdělávací program. Je to více otevřené a citlivější na potřeby žáků. Je to hodně o komunikaci, o spolupráci, o naladění se na kolegy. A co se týče dětí, tak je prokázáno, že se vzdělávají v klidnější a přátelské atmosféře, tudíž se i více naučí," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

anketa

Díky milému přijetí a přátelské atmosféře se první školní den na ZŠ K Milíčovu stal pro prvňáčky a jejich rodiče příjemným zážitkem, na který budou ještě hodně dlouho vzpomínat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu