• Načítám...
>

Občané Prahy 11 mohou vybrat nejlepší projekty

  • 16. září 2019,
  • 19:01,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 11 spustila na svých webových stránkách hlasování o projektech participativního rozpočtu. Lidé tak mají možnost vybrat nejlepší návrhy, jejichž cílem je proměnit veřejný prostor.

Reklama

Formální podmínky 2. ročníku participativního rozpočtu Prahy 11 splnilo 19 projektů. Místní obyvatelé mají příležitost vybírat ty nejlepší, které budou následně zrealizovány. Jednotlivé záměry jsou představeny na webových stránkách MČ.

"Participativní rozpočet letos je ve 2. ročníku. Loňský rok byl první. Měli jsme alokováno 5 milionů, letos máme o milion více, takže přeji těm 19 projektům, aby zaujaly naše občany a mohli jsme ty peníze investovat správným směrem," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Lidé mohou hlasovat buď osobně přímo na radnici Prahy 11 nebo prostřednictvím webových stránek MČ. Záměry jsou rozděleny na velké a malé podle finanční náročnosti.

"Malé návrhy jsou od 50 do 200 tisíc, kategorie velkých návrhů je od 200 tisíc do milionu. Spousta návrhů se týkala úprav daného prostoru pro trávení volného času rodin a přátel. Např. minigolf, pikniková místa," řekla Alžběta Plocová, Koordinátorka projektu participativního rozpočtu.

Hlasování je určeno občanům Prahy 11 nebo osobám pracujícím na území této MČ, které dosáhly minimálního věku 15 let.

"Hlasuje se na webových stránkách www.spoluzalepsi11.cz. Je k tomu potřeba mobilní telefon. Po zadání telefonního čísla přijde PIN, který ověřuje, že z daného telefonního čísla bylo hlasováno právě jednou. Po zadání tohoto PIN se otevřou návrhy a je možné hlasovat," řekla Alžběta Plocová.

Výsledky budou zveřejněny 29. října. Realizace vítězných návrhů bude zahájena na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu