• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči Prahy 11 mají novou zbrojnici

  • 23. září 2019,
  • 18:52,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Reklama

Po téměř půl roce se vrátili dobrovolní hasiči z Prahy 11 do své zbrojnice. Ta prošla rekonstrukcí, díky které má sbor komfortnější a modernější zázemí.

"V nově zrekonstruovaných prostorech vznikly jak nové prostory, tak i ty stávající se zrekonstruovaly do modernější podoby. Ať je to osvětlení nebo je v celé zbrojnici zaveden poplachový systém pro vyhlášení poplachu. Je zde zcela nová plnírna tlakových lahví a ložnice, kuchyně a jídelna," řekl Jiří Košárek, vedoucí jednotky SDH Prahy 11.

Na nové podobě zbrojnice se podíleli sami dobrovolní hasiči.

"Prakticky to tak, jak to tady vypadá, je z nápadů nás hasičů a ze zkušeností, které jsme získali dlouhodobou službou zde. A hlavně z povodní v roce 2013, kdy ty staré prostory, které tady byly, pro dlouhodobou pohotovost a službu zde byly nevyhovující," řekl Jiří Košárek.

Slavnostního otevření se účastnili i zástupci radnice Prahy 11, která spolu s pražským magistrátem rekonstrukci financovala.

"Jsem rád za to, že se ta rekonstrukce podařila, protože nebyla úplně jednoduchá. Měli jsme zde i nějaké malé problémy, vše se ale podařilo vyřešit a jsem rád, že ta technika a ta budova může opět sloužit občanům naší MČ," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Jsem velice rád, že dobrovolní hasiči mají konečně kvalitní zázemí i pro svůj odpočinek a přípravu a kancelář a tak dále. Teď už ta hasičárna je taková, jaká by asi měla být. Jsem moc rád, že se to konečně povedlo," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Dobrovolní hasiči z Prahy 11 letos slaví 125 let své existence. Při té příležitosti udělili několik ocenění nejen svým členům, ale i dalším významných spolupracovníkům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu