• Načítám...
>

Praha 11 otevřela další Rákosničkovo hřiště

  • 7. října 2019,
  • 22:25,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

V Praze 11 bylo otevřeno už druhé Rakosníčkovo hřiště. Vedení radnice městské části ho předalo dětem. Právě místní obyvatelé se výrazně zasadili o to, aby zde hřiště stálo.

Reklama

Vedení Prahy 11 slavnostně předalo místním rodičům a dětem nové Rákosníčkovo hřiště, které bylo vybudováno v blízkosti ulice Chaloupkova.

"Toto místo bylo nejvhodnější, protože už tu dětské hřiště bylo. Nicméně ta životnost prvků těch herních soustav se blížila ke svému konci, proto bychom je stejně museli měnit. A nemuseli jsme řešit situaci, jestli jsou lidé zvyklí na dětské hřiště na tomto místě," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Právě místní obyvatelé se zásadně zasloužili o to, aby zde hřiště bylo vybudováno.

"Hlasovali občané, kteří hlasovali ve velkém množství. A naším hlavním úkolem, a nebylo to jednoduché, bylo najít místo pro. To hledání, vzhledem ke stromům nebo inženýrským sítím na některých pozemcích, nebylo snadné. Teď se to tedy nakonec podařilo a otevíráme z pohledu lidu sté hřiště, z našeho pohledu LIDLu sté hřiště, z našeho pohledu sedmdesáté hřiště na Jižním Městě," řekl Jakub Lepš.

A jak hodnotí nové hřiště jsme se zeptali rodičů i dětí.

anketa

Pro všechny příchozí byl zároveň připraven zábavný program. Nechyběla tvůrčí dílnička, chození po slacklinu či Rákosníčkovo divadélko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu