• Načítám...
>

Praha 11 podporuje začínající mladé učitele

  • 17. října 2019,
  • 13:35,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Vedení radnice Prahy 11 přivítalo nové a začínající učitele z mateřských a základních škol působících v této městské části. Cílem setkání bylo zjistit, jak se mladým pedagogům pracuje s dětmi a jaké věci by rádi změnili.

Reklama

Pod záštitou radní Prahy 11 Zuzany Ujhelyiové byla připravena v prostorách ZŠ K Milíčovu diskuze s novými a začínajícími učiteli. Smyslem tohoto neformálního setkání bylo zjistit, jaké jsou jejich první dojmy a také získat cenné podněty pro zlepšení podmínek jejich práce.

"Co se týče obecně těch podnětů, tak spíše jde o to, že se ráda setkám s těmi učiteli, protože s nimi nemám ze své pozice tak intenzivní kontakt. A pro mě je dobré vidět mladé lidi nadšené do školství stejně jako jsem já," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

Jedním z diskutovaných témat bylo např. přizpůsobení výuky dětem, které neumí česky. Jejich integrace v kolektivu je totiž pro pedagogy velmi náročná.

"Pokud se to dítě přihlásí do 1. třídy bez toho, aby prošlo mateřskou školou, tak tam ten nultý ročník prostě není a není možné to dítě vrátit z 1. třídy do školky, když tam nechodilo. Co se týče dětí cizinců obecně, tak tady v MČ máme určité procento, ale rok od roku roste a roste a nikdy jsme se nesetkali s tím, že by bylo 10 dětí v 1. třídě. Takže je to pro nás nová informace a bude potřeba s ní nějak pracovat," řekla Zuzana Ujhelyiová.

Motivace mladých lidí učit ihned po absolvování vysoké školy není u nás moc vysoká. Většina z nich bere kantorskou práci jako poslední alternativu v případě, že se neuplatní v jiné sféře. Na druhou stranu, pokud se pro tuto profesi rozhodnou, stane se pro ně srdeční záležitostí.

"Já jsem se vždy chtěla živit prací pro děti. Mě toto baví a naplňuje. Mám pocit, že to má nějaký cíl, že to prostě někam směřuje," řekla Natálie Svobodová, učitelka MŠ Janouchova.

"Jsem spokojená hlavně s kolektivem a v podstatě s tou soudržností té celé školy. Takže to se mi asi nejvíce líbí," řekla Dominika Majerová, učitelka ZŠ Campanus.

Další společné setkání se začínajícími učiteli plánuje vedení radnice Prahy 11 na konci školního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu