• Načítám...
>

Na Jižním Městě porostou nové stromy

  • 30. října 2019,
  • 0:29,
  • PRAHA 11,
  • Ladislav Jakub

167 stromů pro Jižní Město. Tak se jmenuje projekt vysazování nových stromů v Praze 11. Radnice Prahy 11 pozvala obyvatele na veřejné představení plánu výsadby 167 nových stromů na 42 prostranstvích Jižního Města. Na výsadbu získala od pražského magistrátu skoro dva a čtvrt milionu korun.

Reklama

Největší české sídliště bude o něco zelenější. Pražské Jižní Město však nečeká žádné vojenské cvičení, ale výsadba 167 nových stromů. Pomoci s vysazováním může kdokoliv. Praha 11 o tom informovala na veřejném setkání s obyvateli na ZŠ Donovalská.

"Naším cílem je to, aby si lidé více vážili přírody a celkově toho svého prostředí okolo a byli k tomu vnímaví," řekl Zdeněk Hamaj, vedoucí střediska údržby zeleně.

Vhodných míst pro vysázení nového porostu je totiž na tzv. Jižáku opravdu málo.

"Především jsou ta vhodná místa už opravdu velmi osázená. A i pokud někdo vidí nějaké volné místo, buď to není pozemek Prahy 11 nebo Prahy, tedy je to soukromý pozemek, případně jsou často v zemi sítě," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Na veřejném setkání se mluvilo o konkrétních místech a stromech. Budou to stromy listnaté. Ty jsou totiž pro město vhodnější než jehličnany.

"A my jsme pro tu participaci pro občany vybrali lokality, které jsou dobře přístupné," řekl Zdeněk Hamaj.

Praha 11 se převážně zaměřila na výsadbu dubů, lísek nebo javorů. Výsadba se týká např. Hrudičkovy nebo Augustinovy ulice na Chodově. Sedm javorů zpříjemňuje travnatý pás mezi Ryšavého a Krejnickou ulicí u autobusové zastávky Dědinova a dalších 17 javorů našlo svůj domov přímo v ulici Ryšavého. Na výsadbu získala MČ dotaci od hlavního města. Její výše přesahuje 2 miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu