• Načítám...
>

Praha 11 strhne lávku nad ulicí Opatovská

  • 1. listopadu 2019,
  • 22:18,
  • PRAHA 11,
  • Redakce

Reklama

Praha 11 nechá zbourat lávku vedoucí nad ulicí Opatovská. Ta je totiž dlouhodobě ve špatném stavu. Nová lávka by mohla začít vznikat v roce 2021.

"Je to vlastně plánovaná demolice lávky spojující polikliniku Opatovskou s bývalými Terasami Opatov. Je to projekt, který jsme připravovali od poloviny léta. Na základě 2 mimořádných mostních prohlídek bylo potvrzeno, že ta lávka je neopravitelná," řekl Martin Duška, radní MČ Praha 11.

"Dá se říci, že jedna z variant, která mohla nastat, byla ta, že lávka na základě posudku by mohla být demolována až příští rok. Ale bohužel ty posudky vyšly tak, že se shodují. A nám nezbývá nic jiného, než kvůli bezpečnosti občanů tu lávku nyní odstranit," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Lávku v havarijním stavu dostala MČ Praha 11 do správy od magistrátu vloni. Za její demolici měla radnice původně zaplatit 2,5 milionu korun. Teď to vypadá na více než dvakrát vyšší částku.

"V tuto chvíli tam jsou vícepráce. Ty vznikají na základě toho, že během projektu byly objeveny sítě, které nebyly zakresleny. My očekáváme, že ta cena se bude se vším všudy pohybovat od 6 do 7 milionů korun," řekl Martin Duška.

Projekt na novou lávku se nyní připravuje. Když vše půjde dobře, nový most pro pěší by podle vedení Prahy 11 mohl být postavený zhruba do 2 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu