• Načítám...
>

Praha 11 chce navýšit počet městských bytů

  • 28. listopadu 2019,
  • 18:56,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Praha 11 se potýká s nedostatkem městských bytů. Jejich počet chce proto do budoucna navýšit. A to například rekonstrukcí ubytovny Sandra, kde budou za dva roky dokončeny byty pro učitele, hasiče či rodiny s dětmi.

Reklama

Bytový dům na pražském Opatově. To je jedno z míst v Praze 11, kde jsou k dispozici volné byty, které pronajímá zdejší radnice.

anketa

"Je to jeden z mála objektů, který postavila Praha v posledních letech jako bytovou výstavbu. Tuto výstavbu zahájil starosta Mlejnský za ODS zhruba v roce 2010. My jsme to dokončili v minulém volebním období a teď to pronajímáme tržní cenou, protože ty byty jsou relativně dobře vybavené, je to kvalitní dům. Získáváme z toho peníze do rozpočtu právě na opravu a dobudování jiného bytového fondu," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

"My v současné chvíli ještě dovybavujeme některé byty kuchyněmi a podlahami a předpokládáme, že do konce roku se dostaneme na 97% obsazenost. Nájemné v tomto domě je možné si pořídit od 15 do zhruba 23 tisíc korun," řekl Radek Adamec, ředitel Jihoměstské majetkové a.s.

Radnice Prahy 11 se dlouhodobě potýká s nedostatkem městských bytů. To by se ale už brzy mohlo změnit.

"Těch 196 bytů tady v Zahradách Opatov byla taková první vlaštovka. Teď děláme 174 bytů v ubytovně Sandra. Rádi bychom získávali další byty do bytového fondu, protože potřebujeme podle demografických studií asi 3 tisíce bytů pro uspokojení našich potřeb. Primárně je to určeno právě pro učitele, hasiče, policisty, úředníky. Chceme tam dát prostor třeba i pro mladé, kteří se potřebují dnes odstěhovat od rodičů a na to tržní nájemné nemají," řekl Ondřej Prokop.

Rekonstrukce ubytovny Sandra by podle vedení radnice měla být dokončena za 2 roky. Celkem vyjdou opravy na 330 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu