• Načítám...
>

Na Chodově vyrostl strom splněných přání

  • 4. prosince 2019,
  • 23:12,
  • PRAHA 11,
  • Ladislav Jakub

V obchodním centru Westfield Chodov v Praze 11 vyrostl strom splněných přání. Je to strom s vánočními přáníčky obyvatel Domova seniorů v Janouchově ulici a klientů Jihoměstské sociální společnosti. V nich je napsáno něco o daném klientovi a to, co by si přál k Vánocům. Každý nakupující pak může nějaké přání zavěšené na stromku splnit. Akce se v chodovském obchodním centru koná už počtvrté.

Reklama

Ježíšek letos přiletí i do OC na pražském Chodově. Senioři z Prahy 11 totiž napsali na vánoční strom umístěný do obchodního domu své tužby. Co by vlastně chtěli letos od Ježíška dostat?

"Ten, kdo chce seniorům pomoci, si vybere, utrhne si jedno přání, které následně nakoupí většinou asi tady v centru, a pak to odevzdá na domluvené místo a potom někdy před Vánoci se rozdávají klientům," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Nejčastěji mají senioři zájem o něco dobrého na zub nebo o knížku.

"Ta přání se týkají povětšinou kosmetiky, kosmetických balíčků, případně si rádi dají něco dobrého, takže mezi přáními je třeba dát si dobrou čokoládu, dobrou kávu," řekla Michaela Konvičná, vedoucí Domova pro seniory Jižní město.

"Celkem skoro 150 přání je na tom stromku. Všechny nevisí najednou. Teď jich je tam první část. A když se to jaksi otrhá, tak se tam pověsí další," řekl Petr Jirava.

"Cílem je, aby to udělalo radost jim. Ale chci zdůraznit, že to dělá radost i těm dárcům," řekl Petr Dvořák, ředitel Jihoměstské sociální společnosti.

Strom splněných přání vyrostl v Praze 11 už počtvrté.

"Je to součástí práce našich pečovatelek a sociálních pracovnic, aby hledaly to, co potřebuje klient ke své spokojenosti. A v tom předvánočním období ten proces začne už před měsícem, s každým to procházejí, ptají se, pomohou jim, poradí," řekl Petr Dvořák.

"Můžeme říci, že to jsou dárky od Ježíška," řekla Markéta Konvičná.

Strom splněných přání naleznete u vchodu B do OC na Chodově.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu