• Načítám...
>

ZŠ Mendelova nabízí přátelské prostředí

  • 12. prosince 2019,
  • 20:19,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Přátelské prostředí je ve škole to nejdůležitější. A proto je dobře, že takových škol u nás postupně přibývá. Jednou z nich je nepochybně i Základní škola Mendelova na Jižním Městě, která se maximálně snaží věnovat se svým žákům. Důraz klade například na takzvané přechodové ročníky, pro děti má přichystanou spoustu mimoškolních aktivit, třídní schůzky tam fungují v tripartitě žák-učitel-rodič a o psychickou pohodu dětí se tam stará zástupkyně ředitelky školy pro duši dítěte.

Reklama

Nervózní a vystresované děti, které by se bály učitelů a nechtělo se jim chodit do školy, v ZŠ Mendelova rozhodně nenajdete. I tam se děti pochopitelně musí učit. Ale zdejší paní ředitelka věří, že to ve škole jde i jinak.

"My jsme školou vlídnou, školou, kde má být spokojené dítě, rodič a samozřejmě i učitel. A na těchto třech pilířích stavíme. Děti a jejich osobní rozvoj jsou pro nás prioritou," řekla Martina Thumsová, ředitelka ZŠ Mendelova.

A dětem se na ZŠ Mendelova věnují opravdu maximálně. A to nejen v rámci výuky, ale i v mimoškolních aktivitách. Radní pro školství Zuzana Ujhelyiová si také cení, že škola klade důraz na tzv. přechodové ročníky.

"To znamená, že když nastupují prvňáčci, tak o ně hezky pečují. Potom to samozřejmě pokračuje. A i ten přechod na 2. stupeň je takový pozvolný a věnuje se péči dětem stejně i na 2. stupni," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

Na psychickou pohodu dětí tam navíc dohlíží speciální zřízení funkce zástupkyně ředitele pro duši dítěte, kterou vykonává paní Benešová. A rozhodně se nenudí.

"Každý den za mnou chodí děti, které mají např. tzv. denní hlášení. Jsou to děti, které třeba selhávají v chování a společně potom hodnotíme tu práci za celý den," řekla Jana Benešová, zástupkyně ředitele pro duši dítěte.

Ve škole se tak všemožně snaží, aby tam panovala příjemná atmosféra v dobré partě, protože o tu jde ve škole především. Když jsme se žáků ptali, co mají na škole nejraději, to hlavní měli všichni stejné.

anketa

Na ZŠ Mendelova tak ukazují, že je možné děti něco naučit a zároveň být školou kamarádskou a vlídnou, protože jakkoliv to může znít jako klišé - motivací k učení by měla být touha po poznání, ne strach ze špatné známky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu