• Načítám...
>

Primátor Zdeněk Hřib navštívil Prahu 11

  • 17. ledna 2020,
  • 22:08,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Primátor Prahy Zdeněk Hřib navštívil Městskou část Praha 11. Seznámil se s investičními záměry městské části a také konzultoval možnou finanční spolupráci na jednotlivých projektech s vedením města. Například při opravách bývalé ubytovny Sandra, která nabídne nové byty.

Reklama

Primátor Prahy Zdeněk Hřib navštívil MČ Praha 11. Starosta Jiří Dohnal a další zástupci vedení radnice primátora provedli po úřadu MČ a seznámili ho s jeho chodem. V rámci návštěvy spolu také konzultovali možnou spolupráci s vedením Prahy.

"Ten důvod návštěvy je v podstatě konzultace věcí, které se teď v MČ dějí. Máme tu hodně investičních záměrů a byli bychom rádi, aby vedení hlavního města Prahy vědělo, jak naše situace v MČ reálně vypadá," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Primátor pak zamířil pozdravit pedagogy do ZŠ Mikulova a podíval se také do budovy bývalé ubytovny Sandra, která právě prochází opravami a nabídne zájemcům nové byty. Právě tento investiční projekt bude vyžadovat spolupráci s magistrátem.

"Sandra je pro nás opravdu největší investiční akce, která je v tuto chvíli rozpočtována na 300 milionů korun. Do budoucna bude potřeba ještě další etapa týkající se zateplení pláště. Takže investice, kterou MČ asi není schopna ze svého pokrýt, takže bychom potřebovali určitě pomoc a spoluúčast magistrátu," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

"Já bydlím na Jižním Městě, takže je to MČ, ke které mám já osobně blízko. Rekonstrukce ubytovny Sandra je samozřejmě jeden z prioritních projektů s ohledem na to, že řešíme v Praze krizi dostupnosti bydlení. Je to také kus Jižního Města, který vyžaduje určitou renovaci. Já myslím, že ten stav by se tam měl určitě poté zlepšit," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

MČ Praha 11 s vedením Prahy konzultovala i další investiční akce, jako je např. rekonstrukce pochozí zóny Háje, rekonstrukce pavilonu starochodovské ZŠ nebo budoucí výstavbu domova důchodců na ulici Vejvanovského.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu