• Načítám...
>

MŠ Vejvanovského má certifikát na zdravá jídla

  • 20. ledna 2020,
  • 18:51,
  • PRAHA 11,
  • Lenka Castillo

Mateřská škola Vejvanovského v jedenácté městské části se jako první tamní zařízení pro předškolní děti může pyšnit certifikátem "Zdravá školní jídelna". Jeho získání podporuje především zdravý dětský vývoj a má také edukativní charakter.

Reklama

Zvýšit pestrost a nutriční hodnoty podávaných pokrmů si klade za cíl projekt, do kterého se před 3 lety zapojila MŠ Vejvanovského v Praze 11. Nyní se jí díky snaze zkvalitnit jídlo pro děti a především splněním 10 kritérií podařilo získat certifikát Zdravá školní jídelna. Patří mezi ně např. pestrost jídel, střídmé solení a další.

"Pak je to používání pouze čerstvých potravin, je tam využívání tradičních i regionálních jídel a v neposlední řadě je to určitě i pravidelné vzdělávání pracovníků školní jídelny," řekla Dita Balcarová, ředitelka MŠ Vejvanovského.

Zapojit se do projektu byl nápad právě paní ředitelky. Nezávisle na ní však již projekt představila všem MŠ v MČ Praha 11 také tamní radní pro školství.

"Já dlouhodobě podporuji zdravou stravu a doufám, že třeba v těch MŠ se pak dostaneme i do fáze, kdy se přestane odměňovat sladkostmi a budou se dávat třeba jen ovocné a zeleninové saláty, protože toto je podle mě cesta, kterou by se mělo školství vydat," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

MŠ Vejvanovského se tedy stala místem, kde děti dostanou pestré a vyvážené jídlo, které dobře nejen vypadá, ale i chutná. Dnes to byla dýňová polévka, filé na másle, bulgur, okurkový salát a čaj.

anketa

"Tam jde o to, aby se na taková ta specifická jídla děti naučily. S žádným jídlem nemáme ten problém, že by ho děti nejedly," řekla Dita Balcarová.

Prázdné talíře po dnešním obědě jsou toho důkazem. Dalšími školkami, které se do projektu Zdravá školní jídelna v Praze 11 zapojily, jsou MŠ Janouchova, Markušova a Dubnova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu