• Načítám...
>

Praha 11 podporuje příměstské tábory

  • 19. února 2020,
  • 18:23,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 i letos přispěla na provoz jarních příměstských táborů částkou téměř 70 000 Kč. Několikanásobně vyšší bude investice do letních příměstských táborů. Tam vedení městské části plánuje dotaci kolem 1 milionu korun.

Reklama

Období jarních prázdnin mohly děti z Prahy 11 trávit na příměstských táborech. Ty jsou mezi nimi stále oblíbenější.

anketa

Příměstské tábory jsou určené dětem od 6 do 15 let. Pro ně je tu během týdne připraveno hned několik aktivit, které se týkají témat jednotlivých táborů. Vše se řídí přesným časovým harmonogramem.

"Děti mohou přijít už v 7 hodin ráno. Nejdříve si tady hrají, postupně se tu scházíme. Pak jdeme na rozcvičku do tělocvičny, kde máme nějaké hry. Následuje dopolední program. Buď jdeme někam na výlet, do muzea nebo na nějakou prohlídku nebo máme výtvarku. Pak máme oběd, polední klid, kdy se koukáme na nějaké tématické pohádky a potom jdeme buď do tělocvičny nebo máme tématickou výtvarku, popř. jdeme na výlet například do zábavního parku nebo muzea," říká Barbora Šemberová, lektor DDM Jižní Město.

Radnice jedenácté městské části i letos podpořila jarní příměstské tábory nemalou částkou.

"Podporujeme je 100 Kč za dítě na den. Poptali jsme 7 organizátorů příměstských táborů, přihlásili se nám tři. Tohle je jeden z nich pod názvem Cesta do pravěku. Celkem za týden projde jarními příměstskými tábory zhruba 600 dětí. Celková částka, kterou jsme přispěli se blíží k 70.000 Kč," říká Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Přibližně jedním milionem korun bude podporovat radnice i letní příměstské tábory. Oproti jarním se ale jejich kapacita několikanásobně navýší. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu