• Načítám...
>

Balená voda je nově dostupná také v Praze 11

  • 25. února 2020,
  • 17:56,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 se nově připojila k projektu balených vod. Ty v případě havárie dodávají Pražské vodovody a kanalizace např. do mateřských škol nebo domovů pro seniory. Služba je dostupná také pro držitele průkazů ZTP, kterým je voda doručována přímo domů.

Reklama

Balenou vodu v sáčcích nabízejí PVK jako náhradní zdroj zásobování pitnou vodou. Tuto službu, která je poskytována v případě dlouhodobých výluk, mohou nově využít také obyvatelé jedenácté městské části.

"Je to náš projekt, který je určený pro handicapované spoluobčany. Ve chvíli, kdy je nějaká výluka nebo havárie delší než 5 hodin, tak my ten systém celý aktivujeme a tu balenou vodu jim přineseme přímo do jejich domovů," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

"Chtěli jsme udělat nějaký nadstavbový projekt a pomoci občanům, kterým může klasické zásobování běžnou vodou při výpadcích vodovodní sítě způsobit problém. A tento projekt je pro tento účel ideální," říká Pavel Krčílek, vedoucí oddělení krizového řízení MČ Praha 11.

Služba je dostupná také pro držitele průkazu ZTP nebo seniory.

"Mohou to využívat ale také školy nebo zařízení, jako např. domovy seniorů, domovy s pečovatelskou službou apod. Záleží na každém, jak se přihlásí, kapacity mají PVK dostatečné," říká Petr Jirava (ANO), radní MČ Praha 11.

Přihlásit se k odběru balené vody v případě dlouhodobé výluky mohou obyvatelé Prahy 11 prostřednictvím formuláře, který si mohou vyzvednout například v zákaznickém centru PVK. Ke stažení je také na jejich webových stránkách.

"Budeme ho mít také na našich stránkách nebo v informační kanceláři. Formulář je potřeba vyplnit a je potřeba ho odnést na PVK. Poté co bude provedena registrace, tak v případě havárie vody v dané lokalitě, obdrží lidé SMS zprávu s informací o tomto problému. Na jejím základě mají jednu hodinu na to, aby požádal o tuto službu",  říká Pavel Krčílek, vedoucí oddělení krizového řízení MČ Praha 11.

Praha 11 je 21. městskou částí na území hlavního města, která se k tomuto projektu připojila. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu