• Načítám...
>

Lékařská pohotovost v Praze 11 zůstane zachována

  • 5. března 2020,
  • 12:10,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Radní v Praze 11 prodloužili smlouvu na poskytování lékařské služby první pomoci na Poliklinice Šustova do konce roku. Městskou část to stálo téměř čtyři miliony korun. O budoucnosti lékařské pohotovosti v dalších letech budou radní jednat v nejbližších týdnech.

Reklama

Lékařská pohotovost v Praze 11 bude fungovat minimálně do konce tohoto roku. A to i přes to, že k poslednímu březnu skončila smlouva s městskou částí firmě, která tuto službu zajišťuje.

"Protože už nebyl čas dělat výběrové řízení apod., ozvala se EUC klinika s návrhem, že by do konce letošního roku pokračovali a požádali o dotaci. Tato cesta se nám zdála rozumná, takže byla předložena zastupitelstvu, které ji schválilo. Tzn., že do konce letošního roku je pohotovost na Jižním městě zajištěna," říká Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Radní provoz pohotovosti podpořili částkou 3,8 milionu korun z rozpočtové rezervy. Důvodem ke schválení byla zejména absence nemocnice v Praze 11 a vzdálenost k nejbližší pohotovosti, která je v Thomayerově nemocnici. Vedení radnice má teď před sebou nelehký úkol. Musí zajistit lékařskou pohotovost pro své obyvatele od příštího roku. Ve hře je hned několik variant.

"Variantou je, že vypíšeme nové výběrové řízení a budeme tu pohotovost prodlužovat, k tomu jsou někteří kolegové skeptičtí. Jedná se totiž o poměrně drahou službu, kterou si naše městská část nemůže dovolit. Druhým řešením, za mě, je možná kompromis, že tady budeme mít nonstop lékárnu a pomůžeme finančně posílit pohotovost v Thomayerově nemocnici, která je pro nás spádová," říká Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

V současné době se na provozování pohotovostní služby v budově Polikliniky Šustova podílí tým 40 lékařů a zdravotních sester. Za rok 2019 zde ošetřili přes 4500 pacientů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu