• Načítám...
>

Praha 11 poskytne svým občanům nutnou podporu

  • 27. března 2020,
  • 12:23,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

V návaznosti na mimořádná opatření změnila Praha 11 otevírací dobu svých úřadů pro veřejnost. Pražané mohou řešit své záležitosti pouze v pondělí a ve středu. V případě nutnosti mohou místní občané požádat úřad i o poskytnutí ochranných pomůcek. Podnikatelé nebudou muset platit nájemné.

Reklama

V souvislosti s aktuální situací přijala mimořádná opatření i Praha 11 . Radnice např. změnila svou otevírací dobu pro veřejnost. 

"V pondělí od 9:00 - 12:00 a ve středu od 14:00 do 17:00 a toto opatření bude do odvolání. Co se týče dalších opatření tak používáme dezinfekční prostředky a zároveň tento materiál včetně ochranných pomůcek distribuujeme do našich městských společností, například Jihoměstská majetková či Jihoměstská distribuční," uvedl starosta MČ Praha 11, Jiří Dohnal. 

Radnice se snaží distribuovat ochranné pomůcky i ostatní občanům. Lidé, kteří mají zájem mohou požádat o pomoc úřad městské části. 

"Stačí zavolat na naší občanskou linku a nebo napsat na obcanskalinka@praha11.cz a požádat o kontakt a my zprostředkujeme dodávku," doplnil starosta MČ Praha 11, Jiří Dohnal. 

Vedení radnice zároveň jedná o možnosti odložení splátek nájmu podnikatelům provozující svojí činnost v nebytových prostorách městské části. 

"Všem fyzickým a právnickým osobám podnikajícím na území městské části. Budeme s nimi jednat o případném nájmu čí případném rozložení splátek. Určitě chceme těmto subjektům pomoci," dodal  starosta MČ Praha 11, Jiří Dohnal. . 

Praha 11 plní také nařízení vlády a v kooperaci s Magistrátem vytipovala zařízení, která bude sloužit dětem rodičů, kteří musí být v pracovním nasazení a děti potřebují pohlídat.

"MŠ Stachova, která má detašované pracoviště na Květňáku, pak v rámci Starochodvské školy, která má mateřskou školu přes ulic a pak je to v rámci základní školy Milíčov. Tam je také detašované pracoviště MŠ Janouchova," uvedla radní MČ Praha 11,  Zuzana Ujhelyiová. 

V současné době je v každé skupině 15 dětí. Podle radní Zuzany Ujhelyiové by mělo dojít k redukci . Tedy pěti dětí na skupinu, aby se co nejvíce zamezilo případnému šíření nákazy koranaviru.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu