• Načítám...
>

Praha 11 poskytuje místním dezinfekci a roušky

  • 1. dubna 2020,
  • 19:10,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Praha 11 poskytuje místním dezinfekci a roušky. K vyzvednutí jsou na dvou místech. Dále pak radnice dezinfikuje veřejný prostor a zabývá se i situací podnikatelů a živnostníků z této městské části.

Reklama

Komunitní centrum Filipovka v Praze 11. Obyvatelé této městské si sem nyní mohou přijít ve vyhrazených hodinách pro roušku a dezinfekční gel zdrama. 

"Zájem je veliký. Jde o distribuční místo pro oblast Chodova a Raztyl. Centrum je otevřené d 11:00 do 14:00. 
Pak existuje druhé místo, sklad u ZŠ K Milíčkovu a tam je otevírací doba od 14:00 do 17:00, " říká Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Kromě toho Praha 11 také začala dezinfikovat exponovaná místa. Mezi nimi například i Centrální park. 

“Jedná se o lavičky, koše nebo třeba zábradlí. V takových opatřeních budeme pokračovat minimálně do konce dubna, " říká Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

A nejen. Radnice Prahy 11 také až do odvolání uzavřela všechna dětsk hřiště i sportoviště, aby zamezila šíření koronaviru mezi dětmi. 

A stejně jako některé ostatní městské části se i zdejší radnice zaměřila na pomoc podnikatelům. 

"My jsme 16.3. přijali na radě usnesení, že nebudeme účtovat úroky z prodlení. Podnikatelé, kteří nemají na zaplacení nájmu, se tak nemusí obávat výpovědi, " říká Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Obyvatelé z jedenácté městské části či podnikatelé najdou veškeré aktuální informace v souvislosti s šířením koronaviru na stránkách úřadu či na facebokových stránkách Prahy 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu