• Načítám...
>

V Praze 11 mají elektronický zápis do MŠ

  • 28. dubna 2020,
  • 11:28,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Do mateřských škol v Praze 11 se už nebude zapisovat klasickou formou, zápis tu bude pobíhat, přes elektronickou přihlášku. Tato forma přihlašování je pilotním projektem a pokud bude úspěšná rozšíří se do dalších městských částí.

Reklama

Praha 11 spouští online přihlašování do mateřských škol zřizovaných městkou částí.

"Pro rodiče určitě bude příjemnější, když z pohodlí domova mohou vyplnit přihlášku do mateřské školy. Vybrat si školku, do které se mohou přihlásit a vyřešit to vlastně všechno na jednou a všechno z jednoho místa.," říká radní, Zuzana Ujhelyiogvá.

Praha 11 tak ruší takzvané papírové přihlášky a bude tu fungovat jen elektronický zápis.

Spouští se i nové webové stránky, samozřejmě proklik je i z webu městské části a tam je potom umístěno instruktážní video.  A s pomocí tohoto videa si mohou rodiče vyplnit přihlášku, ale je to velice jednoduché," komentuje radní. 

Projekt online zápisu v Praze 11 je pilotním projektem a počítá se s tím, že by mohli i jiné městské části s pomocí magistrátu dělat elektronické zápisy a to nejen na mateřské, ale i základní školy.

"My jsme se domluvili s panem radním, že spojíme síly a pokud by ten projekt na naší městské části vyšel dobře, pak bude určitě snaha nabídnou toto řešení i ostatním městským částem," dodává Ujhelyiová.

"Další městské části už projevily předběžný zájem. Například Praha 3, Praha 12 a další městské části. A počítáme s tím, že od školního roku 2021/2022 by měl probíhat tento zápis na těchto městských částech a dalších, kteří do projektu dobrovolně vstoupí, " říká radní hlavního města, Vít Šimral

Veškeré podrobné informace o zápisu získáte na stránkách zapisdoms-praha11.praha.eu

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu