• Načítám...
>

Praha 11 má pro své obyvatele několik novinek

  • 30. dubna 2020,
  • 21:12,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Pro neslyšící obyvatele Prahy 11 připravila radnice novou službu tzv. online přepisů na Občanské lince. To ale není jediná novinka, kterou si jedenáctá městská část pro své občany připravila. Ta další je určena pro seniory.

Reklama

Městská část Praha 11 stále zlepšuje komunikaci mezi radnicí a svými obyvateli. Občanskou linku, tak nově mohou díky tzv. online přepisům využívat i neslyšící.

"Jedná se o rozšíření funkce naší stálé občanské linky. Probíhá to tak, že tu jsou k dispozici pracovníci úřadu, jako do teď. Pokud jste neslyšící, nebo senioři, tak se na webovém rozhraní přihlásíte, vložíte svoje telefonní číslo a úředník vám zavolá zpět. Během hovoru se vám na webovém rozhraní zobrazuje přepis odpovědi úředníka. Tzn., pokud přeslechnete nebo špatně rozumíte, uvidíte to v textové podobě," říká Martin Duška, radní MČ Praha 11.

Občanskou linku mohou využít všichni obyvatelé Prahy 11. Nejčastěji se ale na ni obrací zejména senioři. Pro ně radnice připravila také novinku v podobě seniorské karty.

"Je to určitě dobrá pomoc v krizových situacích, kdy jsou senioři doma sami a je potřeba ošetření záchrannou službou, která potřebuje informace. Seniorská obálka je oboustranný list, který je možný si vystřihnout a vyplnit, samozřejmě s pomocí např. lékaře nebo příbuzných," říká Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Karta by měla být umístěna na viditelném místě, ať už zevnitř bytu na vstupních dveřích, tak např. na ledničce. Senioři z Prahy 11 si mohou kartu vystříhnout z aktuálního vydání zpravodaje městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu