• Načítám...
>

Praha 11 uctila památku obětí 2. světové války

  • 7. května 2020,
  • 14:27,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

Praha 11 uctila památku obětí 2. světové války. Pietní akt se uskutečnil na Chodovském hřbitově. Více v následující reportáži.

Reklama

Zástupci jedenácté městské části uctili 7.května oběti druhé světové války. Pietní akt se uskutečnil na Chodovském hřbitově. Věnec k pomníku padlým položili starosta Jiří Dohnal i další zastupci radnice. 

"Druhá světová války byla jedním z největších krveprolití v dějinách civilizace. Myslím, že je důležité, aby další generace věděli jaké to bylo utrpení a co válka obnáší. Je naší povinností to při každé příležitosti připomínat, " říká Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Je to netradiční atmosféra, protože míváme oslavy větší, zpívá zde vždy i sbor. Ale situace je taková jaká je a i když je to 75. výročí, tak jsme zvolili alespoň takovou formu. Já jsem za to rád, protože si to ty oběti zaslouží, " říká Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Na Chodovkém hřbitově zazněla v rámci pieta hymna a účastnici uctili památku obětí minutou ticha. Nešlo ale o jedinou vzpomníkovou akci v tento den. 

"My máme takových akcí dnes celkem šest, takže objedem i ostatní pomníčky a busty v Praze 11, " říká Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Vedení jednenácté městské části se tak z Chodovského hřbitova přesunulo do nedaleké Šalounovi ulice k pamětní desce strážmistra Karla Ocelíka. 

"On take bojoval v květnových dnech. Na jeho počest vznikla ulice Ocelíkova, kde sídlí radnice MČ Praha 11, " říká Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Květinová vzpomínka na oběti druhé světové války se pak v Praze 11 se objevila také u památníku v Parku u Chodovské tvrze, ve Výstavní ulici či na Litochlebském náměstí.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu