• Načítám...
>

Děti z Prahy 11 se do škol a školek těšily

  • 28. května 2020,
  • 8:49,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Rozestupy, dezinfekce nebo roušky i tomu se nevyhnou děti v mateřských a základních školách v Praze 11. Návrat do školských zařízení, ale i přes bezpečností opatření proběhl bez problémů a děti se na výuku těšily.

Reklama

Do škol a školek se vrátili děti a žáci v Praze 11. Městská část všechna školská zařízení dostatečně zásobila ochrannými pomůckami a dezinfekčními prostředky.

"V tuto chvíli máme k dispozici pro školy 2000 roušek a 5000 tisíc respirátorů. S tím že jsme ve spolupráci s Jihoměstskou majetkovou distribuovali dávkovače na dezinfekci i samotnou dezinfekci do škol. Pokud si ještě školy pořídí nějaké pomůcky nebo dezinfekční prostředky použije se na to dotace z magistrátu na řešení koronavirové krize," říká radní, Zuzana Ujhelyiová.

Ve všech školských zařízeních městské části se dodržují opatření podle pokynů ministerstva školství a všechny prostory se škol a školek se také pravidelně dezinfikují.

"Děti přebíráme před budovou, měříme jim teploty a pak odcházejí do skupin. Máme vytvořeno osm skupin a u každého jsou dvě paní učitelky. Děti nespojujeme, takže jsou ty skupiny samostatné. A snažíme se, aby ty skupiny byly co nejvíce venku," popisuje Jitka Schulzová, ředitelka MŠ Anny Drábíkové.

"Při výuce musí mít odstupy a vlastně odstup je základní hygienické hledisko na tuto chorobu. To je nejdůležitější věc, odstup a mytí rukou. A jakmile děti odcházejí mimo třídu nasazují si roušku, ale když jsou venku mohou být zase bez roušky," doplňuje Martina Thumsová, ředitelka ZŠ Mendelova.

Ředitelky a ředitelé jednotlivých mateřských a základních škol se také shodují, že děti se na výuku a mezi kamarády moc těšily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu