• Načítám...
>

Praha 11 spustila rozklikávací rozpočet

  • 18. června 2020,
  • 15:15,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Praha 11 spustila rozklikávací rozpočet. Obyvatelé této městské části tak mají možnost prohlédnout si detailně hospodaření radnice. A to rychle a přehledně.

Reklama

Obyvatelé Prahy 11 mohou konečně podrobně nahlédnout do hospodaření městské části. A to prostřednictvím přehledného rozklikávacího rozpočtu. Zájemci tak například zjistí jaké příjmy má radnice, kam investuje nebo za co utrácí. 

"To co je na něm dobré je grafické znázornění, kde je jasně vidět jaké jsou ty položky jednotlivých kapitol. Je to popsáno velmi jednoduchým způsobem. Jako je například školství, doprava apod. Jsou tam takové koláče, které si můžeme rozkliknout a následně vidíme, kde se ve které položce a co čerpá. Vidíte i srovnání toho předpokládaného rozpočtu s tím reálným plněním," prozradila zastupitelka MČ Praha 11, Zuzana Böhmová. 

V současné době na stránkách CityVizor naleznete aktuální data za rok 2020. V nejbližší době budou zveřejněny i data za minulé období. 

"Náš dlouhodobý cíl je vlastně vyčlenit data tak, abychom mohli vidět i do let minulých. Řekněme třeba 5 až 6 let na zpátky. Ty data máme v systému, ale bude potřeba je připravit na to, aby se zobrazovaly v CityVizoru. Bude to dlouhodobý projekt, ale myslíme si, že to bude proveditelné," uvedla radní MČ Praha 11, Martin Duška. 

Do budoucna by měly stránky poskytovat mnohem více informací.  Například budou propojeny s úřední deskou. 

"Občan si tam může představit například prodej pozemků, může se tam objevit dopravní značení a další věci," uvedl radní MČ Praha 11, Martin Duška. 

Pokud patříte mezi ty, kteří by rádi detailně prohlédli hospodaření městské části, stačí kliknout na webové stránky CityVizor.cz nebo se prokliknout přes odkaz na webových stránkách radnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu