• Načítám...
>

Praha 11 vyhlásila vítěze soutěže o návrh loga

  • 25. června 2020,
  • 14:23,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 zná jméno vítězky soutěže o návrh loga Zdravá Praha 11. Tou se stala žačky 7. třídy Milana Žuravleva. V rámci tohoto projektu plánuje městská část další soutěže a akce, do kterých se bude moci zapojit veřejnost.

Reklama

Jedenáctá městská část vstoupila do sítě Zdravých měst České republiky. Při té příležitosti uspořádala soutěž o návrh loga Zdravá Praha 11.

"Když jsme se rozhodli, že si pořídíme logo Zdravé Prahy 11, tak jsme se rozhodli, že nepoptáme profesionálního grafika, ale zapojíme občany. Oslovili jsme děti, ať navrhnou logo s ohledem na to, kde žijí, co se jim tu líbí nebo co jim simbolizuje Prahu 11," říká Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

"Zapojili se naše ZŠ, vyzvali jsme je k účasti. Myslím, že jich bylo kolem 50. Loga byla velice povedená a trvalo dlouho než jsme se s komisí dohodli. Pořadí bylo velice těsné," říká Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

Vítězným návrhem se stalo logo od Milany Žuravlevy, žačky 7. třídy Základní školy Mendelova.

"Byla jsem hrozně šťastná, protože to byla moje první soutěž, a že jsem v tomto roce byla produktivní," říká Milana Žuravleva, autorka vítězného projektu.

"Neomezovali jsme vůbec výtvarnou techniku, chtěli jsme, aby to probudilo fantazii jakou děti mají. To bylo vidět i na prezentaci návrhů, kdo kreslili ručně a kdo využívat grafický program. Dál jsme jim nabízeli, že mohou vycházet z našeho grafického manuálu, protože máme jako MČ logo, které je oranžovo modré. Je vidět, že to bylo velmi pestré a děti se tím nenechaly zbytečně svázat," říká Kristýna Jirsová, koordinátorka sítě Zdravých měst, MČ Praha 11.

Jedenáctá městská část plánuje v rámci projektu Zdravá Praha 11 další soutěže a akce, do kterých se budou moci zapojit nejen děti, ale i dospělý.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu