• Načítám...
>

Praha 11 odpouští část nájemného

  • 29. července 2020,
  • 7:05,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Vedení Prahy 11 odpouští část nájemného podnikatelům, za období od dubna do června . Jedná se konkrétně o 30 procent z nájmu, dalších 50 procent by měl podnikatelům uhradit stát v rámci programu COVID - Nájemné. Tento program má řešit ztráty, které utrpěli podnikatelé v rámci koronarivové krize.

Reklama

Městská část Praha 11 pomáhá podnikatelům s nájemným a těm, co si pronajímají komerční prostory v majetku městské části promíjí 30 procent z nájmu, tak aby o dalších 50 procent mohli požádat stát v rámci programu COVID - nájemné. 

"V rámci programu balíčku Covid - nájemné, jsme již v první vlně na zasedání rady , odpustili  třicet procent asi dvanácti podnikatelům, tak aby si mohli požádat o tento státní záchranný balíček," popsal Ondřej Prokop (ANO), místostarosta Městské části Praha 11.

Podnikatelé tak dostanou 50 procent nájemného od státu a městská část jim odpustí 30 procent. To vše za období 1. dubna až do 30. června, kdy obchody fungovaly jen v omezeném provozu kvůli koronaviru. Podnikatelé tak zaplatí pouze 20 procent z nájmů. 

"Druhá vlna bude nájemci  naší akciové společnosti Městské majetkové, kde máme dalších několik desítek nájemců, kteří splňují podmínky zmíněného programu. Těm bude odpuštěno během srpna," doplnil Ondřej Prokop.

Část z nájemného by měla být odpuštěna i provozovateli bazénu v Praze 11. 

"Od začátku koronavirové krize jsme byli s městskou částí v kontaktu. Náš bazén byl uzavřen zhruba dva a půl měsíce, což pro nás znamená ztrátu zhruba rok až rok a půl, protože jsme museli zrušit naše kurzy, rodičům vracíme peníze, převádíme lekce. S tím vším se prostě musíme vypořádat," uvedla Klára Klapová, zástupkyně provozovatele bazénu.

Na rozdíl od ostatních slev, musí o slevě u provozovatele bazénu rozhodnout zastupitelstvo městské části. Případná sleva totiž přesáhne částku 100 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu