• Načítám...
>

Prostor kolem stanice metra Háje čekají opravy

  • 28. srpna 2020,
  • 19:21,
  • PRAHA 11,
  • Petr Hradský

Pochozí zóna u stanice metra Háje projde rekonstrukcí. Týká se to celkem pěti objektů, z nichž jeden je ve výlučném vlastnictví Prahy 11. Na některých z nich už práce začaly, na té městské by mohly odstartovat ještě letos.

Reklama

Pochozí zónu Háje čekají v nejbližší době nutné opravy. Zároveň zástupci městské části PRAHA 11 jednají s ostatními vlastníky objektů ohledně kompletní rekonstrukce okolí. Do prostoru kolem stanice metra bylo totiž do této chvíle problematické jakkoliv zasahovat.

"Ten problém spočíval v tom, že po roce 89 tento objekt byl v ideálním spoluvlastnictví městské části a dalších pěti subjektů. Toto spoluvlastnictví vlastně znemožňovalo, pokud by nemělo dojí k dohodě všech účastníku, dělat jakékoliv opravy," říká Martin Sedeke - místostarosta MČ Praha 11.

Opravy se týkají celkem 5 částí z nichž jednu spravuje Praha 11. Ta by už letos v listopadu mohla začít s prvními pracemi.

"Největší problém tohoto objektu je, že v tuto chvíli již neexistují vodorovné izolace. Jinak řečeno když prší, tak ta dešťová voda protéká tím objektem od střechy až po základy. Nebo od toho místa, kde stojíme až úplně dolů. Takže to co my chceme udělat, je sundat dlažbu, opravit kompletně vodorovné izolace, opravit dešťové svody, které vedou dolů a prozkoumat a nechat udělat revizi konstrukce a v místech, kde je ta konstrukce narušená je minimálně podepřít, nebo jiným způsobem zajistit," dodává Martin Sedeke - místostarosta MČ Praha 11.

Tyto základní opravy by měly stát kolem 30 miliónů korun. Pokud by došlo na kompletní rekonstrukci objektu, vyšplhala by se částka ke 400 miliónům. Nabízí se také varianta kompletní přestavby a vizuální změny objektu. V tomto případě pak městská část počítá s vypsáním architektonické soutěže, pravděpodobně mezinárodního charakteru.

"Našim cílem je samozřejmě to, že tato stanice metra, kde se čtyřicet let - od té doby, co byla otevřena, neinvestovala ani koruna, je skutečně jednou z věcí, která je nutná opravit. Pevně věřím, že občané Jižního města na to čekají. Takže jediná pozitivní zpráva je, že se na tom již opravdu pracuje," uzavírá Martin Sedeke - místostarosta MČ Praha 11.

Základní opravy by měly být hotovy do konce příštího roku. Pokud pak dojde k celkové rekonstrukci prostředí kolem stanice metra, doba realizace by mohla být kolem 6 až 7 let. Na finální podobu pochozí zóny Háje si tak Pražané ještě nějakou dobu počkají. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu