• Načítám...
>

Školy v Praze 11 mají dostatek ochranných pomůcek

  • 1. září 2020,
  • 13:35,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Školy v Praze 11 jsou dostatečně vybaveny ochrannými pomůckami. Ve školách jsou umístěné stojany s dezinfekcí a pro učitele jsou připraveny respirátory. Ty ale zatím nemusí podle současného nařízení používat.

Reklama

Téměř tisícovka prvňáčků z Prahy 11 usedla poprvé do školních lavic. S novým školním rokem bylo vydáno ministerstvem zdravotnictví také několik doporučení, která mají zabránit šíření koronaviru. Zavedení konkrétních opatření ale závisí na vedení jednotlivých škol.

"Na první školní den jsme žádná zvláštní opatření nezaváděli, protože vše bylo na rozhodnutí ředitele školy. Žáci přišli bez roušek, učitelé si vzali roušky dle vlastního uvážení, ovšem všichni rodiče a doprovod měl povinnost mít roušky. Vítání prvňáčků, i když není zrovna nejlepší počasí, jsme udělali venku a považovali jsme to za nejlepší variantu. Dovnitř přišli rodiče v rouškách jen na 3 minuty si dítě poprvé vyfotit v lavicích," řekla Alena Červená, ředitelka ZŠ Milíčov.

V případě, že by byla nařízena mimořádná hygienická popatření, jsou školy v Praze 11 dostatečně vybaveny ochrannými pomůckami. 

"My jsme školám poskytli v tuto chvíli dva kusy respirátorů na pedagoga, pedagogové také dostali roušky, dostali dezinfekci a školy také dostaly k dispozici dávkovače na tu dezinfekci. To je taková startovací sada a potom uvidíme, jak se ta situace bude vyvíjet dál. Podle toho bychom případně saturovali. V loňském roce jsme školám umožnili, aby nakoupily prostředky podle toho, co potřebovaly," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11. 

Náklady s tím spojené budou školám následně uhrazeny z tzv. covidové dotace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu