• Načítám...
>

FC Háje se po letech vrací na rekultivované hřiště

  • 3. září 2020,
  • 17:18,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Fotbalový klub Háje se po šesti letech vrací na travnaté hřiště. Podařilo se mu totiž podepsat nájemní smlouvu se soukromým vlastníkem. Městská část, která výrazně pomohla při jednáních, také zafinancovala zatravnění zanedbané hrací plochy.

Reklama

Na hřišti FC Háje se bude po letech opět hrát. Klubu se podařilo dohodnout s majitelem pozemku na podmínkách užívání. V jednáních výrazně pomohlo také vedení Městské části Praha 11. Bylo dokonce docíleno podpisu nájemní smlouvy.

"Šest let se na travnatém hřišti FC Háje nehrálo. Nejprve jsme působili jako mediátoři se snahou, aby se obě strany sporu dohodly. Aby tam především děti mohly hrát. To se povedlo. Je zde nájemní smlouva na jednu korunu měsíčně, a to dokonce roku 2022. Samozřejmě máme ambici jednat dále a vyjednat tam finální stav tak, aby FC Háje bylo spokojeno i do budoucna," uvedl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Městská část také pomohla zafinancovat zatravnění hřiště, které bylo ve velmi neutěšeném stavu a fotbal se na něm kvůli vysokým travinám a nerovnému povrchu ani hrát nedal. Rekultivace prostoru stála tři sta tisíc korun. 

"FC Háje jsme také poskytli dotaci v rámci našeho dotačního programu na revitalizaci povrchu hřiště. Činila zhruba tři sta tisíc korun. Naší ambicí samozřejmě je, aby členové FC Háje získali definitivní jistotu. Bez jejich souhlasu se tam nic neodehraje. Dohoda je mezi dvěma soukromými subjekty čili my, jako městská část, tam budeme stále hrát mediační roli," doplnil Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

"Ještě bude třeba to dotáhnout do takového ideálního stavu, aby tam nehrozilo žádné nebezpečí, žádné úrazy. Je to myšleno především pro děti, takže bezpečnost je vždy na první místě," konstatovala Marta Šorfová, předsedkyně Výboru pro územní rozvoj a životní prostředí.

Klub FC Háje pracuje s mládeží už třicet let. Nová smlouva mezi klubem a majitelem tedy zatím platí do roku 2022. Městská část už ale v tuto chvíli hledá společně s vedením FC Háje variantu, jak by mohlo vypadat působení klubu i po uplynutí nájemní smlouvy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu