• Načítám...
>

Senioři Prahy 11 mohou využívat Anděla na drátě

  • 30. září 2020,
  • 20:51,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Anděl na drátě. Tak se jmenuje tísňová péče, která má za úkol poskytnout rychlou pomoc zejména seniorům nebo lidem, kteří potřebují dohled kvůli špatnému zdravotnímu stavu. Tuto službu se rozhodla zpřístupnit svým občanům i Praha 11.

Reklama

Mnoho seniorů žije osamělým životem. Proto je důležité, aby měli neustálý odborný dozor, a v případě nenadále zdravotní události, i rychlou pomoc. Za tímto účelem mohou využít asistenční a tísňovou péči. Například organizace Anděl na drátě. Tuto službu se rozhodla zpřístupnit svým občanům i Praha 11, a to zcela bezplatně. 

"Rozhodli jsme se, že to zkusíme. Vyčlenili jsme na to příslušnou částku peněz a rozjeli tento pilotní projekt. Společnost Anděl na drátě jsme vybrali z pěti adeptů na tuto službu. Budou ji poskytovat půl roku třiceti seniorům s tím, že naše městská část to bude celé kompletně platit. A pokud o ni bude zájem i potom  bude si Anděl na drátě jednotlivé klienty obhospodařovat už sám. Klienti si pak budou něco platit sami a něco budeme dotovat my," konstatoval Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Asistenční a tísňovou linku se rozhodla využít i paní Helena Klímová, která dlouhodobě trpí vysokým tlakem.

"Mám vysoký tlak a občas padám.  Mám problém s tím, že mě těžko někdo pomůže. Většinou to jsou děti, když jsem venku a nemám sílu se zvednout," popsala  Helena Klímová, uživatelka služby.

Podobně je na tom i pan Milan Šlajchrt, který bojuje z roztroušenou sklerózou a nutně potřebuje non stop dohled. 

"Chci být co nejvíce soběstačný. Pokud se tedy nabízí něco, co může alespoň nějakým způsobem moji soběstačnost nahradit, tak je to velmi vítané," konstatoval Milan Šlajchrt, uživatel služby.

Služba funguje tak, že si zájemce zakoupí k tomu určené hodinky či přívěšek a má  tyto pomůcky neustále na sobě. V případě potřeby stačí stisknou tlačítko SOS a je ihned spojen s operátorem. Pokud je to nutné, na pomoc vyjíždí vozidlo lékařské záchranné služby. Operátor je s klientem stále v kontaktu až do úplného vyřešení  situace. 

O bezplatnou asistenční a tísňovou linku mohou občané Prahy 11 zažádat prostřednictvím občanské linky 800 104 300, kde zároveň získají podrobné informace. 

800 104 300

800 104 300

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu