• Načítám...
>

Praha 11 by ráda postavila družstevní byty

  • 30. září 2020,
  • 15:17,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Jedenáctá městská část by ráda na svém území postavila družstevní byty. O této problematice vedení městské části intenzivně jedná s magistrátem, konkrétně radní Hanou Marvanovou, která má tuto problematiku na starosti. V pilotním projektu by mohl v Praze 11 vyrůst malý, bytový dům.

Reklama

Praha 11 pracuje na koncepci dostupného družstevního bydlení. Ráda by na svém území postavila družstevní bytový dům.

"Založili jsme pracovní skupinu, která má náš záměr na starosti. Její součástí je doktorka Hana Marvanová, která tuto problematiku na starosti na magistrátu. Vycházíme z metodik a analýz, které zpracoval magistrát pro paní doktorku Marvanovou a na základě toho připravujeme náš pilotní projekt," konstatoval Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

"Naším cílem je, aby například rodiny s dětmi a další lidé, kteří mají problém s bydlením, nedostanou například hypotéku, měli šanci ve spolupráci s městem získat družstevní byt. Protože na úrovni Prahy na tom zatím není shoda s koaličními partnery,  jsem velmi ráda, že se iniciativy chopily městské části," popsala Hana Marvanová, radní hl. města Prahy.

Vedení Prahy 11 tak s radní Hanou Marvanovou intenzivně o družstevním bydlení jedná. Například formou online konference, která se uskutečnila na konci září.

"Vytipovali jsme na Jižním Městě vhodný pozemek, kde by bylo možné v rámci našeho pilotního projektu postavit třicet až padesát bytů. Je to konkrétně na Hájích, na konci Jižního Města. Je tam pozemek vhodný pro bytovou výstavbu, který už je proto určen. Bohužel to nebude příliš rychlé, protože nejprve musíme udělat architektonickou studii a na základě toho projekt. Pak teprve budeme shánět razítka na stavební povolení, a tak dále. Takže realizace bude v řádu let," dodal Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

Na pilotním projektu si chce Praha 11 družstevní bydlení vyzkoušet, a pokud by se osvědčilo, je připravena i na větší projekty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu