• Načítám...
>

Chodovská tvrz žije i v době koronaviru

  • 5. listopadu 2020,
  • 7:49,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Chodovská tvrz žije kulturou i v době koronavirové. Děje se tak díky on-line přenosům. Odvysíláno už tak bylo několik koncertů. Nově se třeba můžete podívat na komentovanou prohlídku výstavy s názvem Česká krajina ve výtvarném umění. Od prosince by rádi v Chodovské tvrzi znovu odstartovali běžný provoz s bohatým kulturním programem.

Reklama

Ač je to v dnešní době s kulturou velmi složité, v Praze 11 se snaží jak mohou.

"Chtěl bych především pochválit zaměstnance kultury našeho Jižního Města, neboť se vzniklé situaci dokázali přizpůsobit už na jaře. V podstatě nyní přecházejí do on-line prostoru," uvedl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Jak na jaře, tak i teď na podzim, byly některé z koncertů v Chodovské tvrzi vysílány on-line. Přesto by se rádi vrátili v prosinci do běžného provozu.

"Na co se velmi těším je myšlenka, jestli zde bude možné zrealizovat vánoční program. Dění umístíme přímo na nádvoří, tedy v plenéru Chodovské tvrze. Bude zde Jakubova vánoční mše, Staropražský orchestr, flašinetáři, živý vánoční betlém," upozornila Iva Molenová, ředitelka společnosti Kulturní Jižní Město.

Na své si přijdou i milovníci výtvarného umění, a to díky výstavě Česká krajina ve výtvarném umění.

"Výstava byla otevřena pouhé tři neděle. Takže jsme museli udělat komentovanou prohlídku on-line, která bude k vidění na našich webových stránkách. Od ledna zde bude nová expozice s názvem České výtvarné umění ve Francii, kde se představí díla Františka Kupky, Josefa Šímy a dalších," konstatovala Pavla Vaňková, kurátorka Galerie Chodovská tvrz.

V rámci nouzovému stavu se ale Chodovská tvrz dočkala i lehkých oprav.

"Nouzového stavu jsme využili na opravu naší památky. Alespoň k tomu byl dobrý. Šindelová střecha nebyla v úplně dobré stavu, takže jsme vysoutěžili firmu, která ji natřela ochranným lakem. Myslím si, že je ta změna k lepšímu vidět," dodal Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Program v Chodovské tvrzi mají připravený od prosince, jestli ale bude realizován, záleží na rozhodnutí vlády České republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu