• Načítám...
>

V Praze 11 sázejí nové stromy

  • 6. listopadu 2020,
  • 8:44,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Bojovat s klimatickou změnou a udělat Jižní město zase o něco hezčí. To chtějí v Praze 11. A proto tu během podzimu už zasadili několik desítek stromů. V okolí panelových domů tak přibyly třeba javory nebo lípy.

Reklama

Podzim je ideálním obdobím pro sázení nových stromů. Nejinak tomu je i v Praze 11, kde jich v poslední době vysadili hned několik desítek. Třeba i v okolí panelových domů.

"Stejně jako loni, i letos vysazujeme veliký počet stromů, abychom počet stromů na Praze 11 rozšířili. Když jsem se na Prahu 11 jakožto čtyřletý chlapec nastěhoval, tak tady téměř žádné stromy nebyly. Když už tu nějaké stromy byly, tak byly velmi malé a sázely se postupně," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Nové stromy v Praze 11 vysazují hned z několika důvodů.

"Bavíme se o klimatické změně a o jejích dopadech, bavíme se o snižování toho efektu tepelného městského ostrova a samozřejmě kromě toho mikroefektu to má i nějaké efekty vizuální a psychologické, že je hezké se dívat na zeleň," řekl Jakub Lepš.

"V této etapě letos sázíme 90 kusů stromů. Konkrétně tady vidíme alej javoru mléčného, v přepočtu 34 kusů a jinak jsme se zaměřili spíše na listnaté stromy a na stromy, které jsou odolné v městském prostředí a vyžadují menší péči, než jiné druhy," řekl Zdeněk Hamaj, vedoucí údržby zeleně a komunikací, Jihoměstská a.s.

Kromě nejrůznějších druhů javorů tady sází třeba i lípy nebo kultivary třešní.

"Vidíme tady fázi po výsadbě stromů. Stromy ještě zamulčujeme a provedeme ochranný nátěr proti škůdcům a praskání," řekl Zdeněk Hamaj. 

U nových stromů budou umístěny i závlahové vaky, aby se stromům co nejvíce dařilo a dobře zakořenily.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu