• Načítám...
>

Ymkárium je otevřené i v nouzovém stavu

  • 6. listopadu 2020,
  • 14:32,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

V Praze 11 funguje nízkoprahový klub Ymkárium. Ten je určen pro děti a mládež. Společně tu tráví volný čas hrou, zábavou, ale třeba i doučováním. Klub teď zároveň využívají děti, které nemají v domácím prostředí dostatečné zázemí pro distanční výuku.

Reklama

Ymkárium. Tak se jmenuje nízkoprahový klub, který funguje v Praze 11. Otevřeno je tu každý všední den odpoledne a klub je určen pro děti a mládež od 6 do 26 let.

"Tady jsou vždy dva proškolení pracovníci. Jeden je v roli volnočasového pracovníka a jeden je v roli sociálního, kdy v této místnosti, kde mají klid, se věnují sociálnímu poradenství a doučování. Je to tak, že každý den od 5 do 6 máme strukturovaný program, rozvojově - zájmovou činnost, která supluje takové kroužky," řekla Eva Kavurová, vedoucí nízkoprahového klubu. 

Kromě uměleckých nebo sportovních aktivit v klubu například i děti doučují. Fungování klubu podporuje i radnice jedenácté Městské části.

"Mě teď velmi zaujal ten jejich nápad s tím, že umožňují těm dětem, které mají třeba doma problém s místem, přijít sem a tady si odbýt tu školu na dálku," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11. 

A právě školní dopolední distanční výuka v klubu je úplnou novinkou, která funguje za přísných hygienických opatření.

"Cílíme na tři kategorie dětí. Na děti, které vůbec nemají technické prostředky, například počítač, kameru a připojení. Poté na děti, které mají technické prostředky, ale řeší technický problém, například s připojením a také na děti, které mají technické prostředky a připojení, ale nemají doma soukromí a klid. Minulý týden jsme projekt dopoledního klubu spustili pilotně a v současné době máme téměř naplněnou kapacitu. Rádi bychom jí navýšili, nicméně se teď potýkáme s nedostatkem techniky," řekl Štěpán Vodenka, sociální pracovník. 

S novou technikou by mohla pomoci místní radnice, ale v Ymkáriu budou rádi za jakoukoli pomoc.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu