• Načítám...
>

U sportovního areálu Jedenáctka je odběrové místo

  • 10. listopadu 2020,
  • 15:51,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Praha 11 otevřela nové odběrové místo na parkovišti u sportovního areálu Jedenáctka. Provoz zde funguje v režimu drive-in. Využívat ho mohou samoplátci i lidé s žádankou od lékaře či hygienika. Zájemci se ale pochopitelně musí předem objednat.

Reklama

Občané Prahy 11 mohou využít nové odběrové místo, které vzniklo u sportovního areálu Jedenáctka. Městská část tak reaguje na zvýšenou poptávku lidí, kteří se chtějí testovat na covid -19. Provoz funguje v režimu drive-in. Zájemci zde ale budou odbaveni ať už dorazí pěšky, na kole či osobním vozem. 

"Musím říci, že vytvořit toto odběrové místo na covid-19 nám trvalo téměř dva měsíce. Důvodem byla komunikace s hlavním městem. Na základě zpětné vazby jsme se pak dohodli, že se sami domluvíme se společností, která spravuje toto odběrové místo. V té chvíli jsme byli schopni pomoci v maximálně možné míře a proces urychlit," konstatoval Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Objednat se mohou jak samoplátci, tak lidé se žádankou od lékaře či příslušné hygienické stanice. S tím, že samoplátci uhradí za odběr 1700 korun. Výsledek testu je klientovi zaslán do 24 hodin.

Odběrové místo je otevřeno od pondělí do pátku mezi 8. až 16. hodinou. Zájemcům se doporučuje využít rezervační systém, který naleznou na webových stránkách: prevedig.cz.

"Registrace se uskutečňuje prostřednictvím internetového formuláře. Na stránce najdou občané možnost se objednat. Objednává se na každou třetí minutu a jde to velmi jednoduše," upozornil Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Vedení radnice plánuje otevřít další odběrové místo do konce listopadu. To by mělo vzniknout u soukromé kliniky v Šustově ulici. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu