• Načítám...
>

Praha 11 podporuje projekt demokratické kultury

  • 25. listopadu 2020,
  • 16:13,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Základní školy působící na území Prahy 11 se přihlásily do projektu Rozvoj demokratické kultury. Cílem je zlepšit komunikaci mezi dětmi, rodiči a školou a získat tak důležité informace, které by posloužily k dalšímu rozvoji. Vedení místní radnice se rozhodlo převzít administrativní a finanční zátěž.

Reklama

Praha 11 se rozhodla podpořit všechny základní školy na území městské části, které se rozhodly zapojit do unikátního projektu Rozvoj demokratické kultury. Jeho úkolem je propojit všechny účastníky školy a zároveň na základě společné diskuze dosáhnout vytyčených cílů. 

"To téma je mi samozřejmě blízké, protože demokratické procesy je potřeba podporovat. Z pohledu ředitelů jim určitě zjednodušujeme tu administrativní zátěž a další výhodou je samozřejmě i ta finanční participace, která v tuto chvíli nejde za školami, ale za MČ. Získali jsme 9 milionů na tu výzvu a MČ se podílí participací 5 %," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

Diskuzi mezi žáky, rodiči, učiteli a školskou radou koordinuje takzvaný průvodce. Jedná se o externího odborníka. Díky tomu by mělo dojít k lepší a efektivnější komunikaci mezi dotčenými skupinami. Na základě toho by měla vzniknout tzv. SWOT analýza, která by ukázala slabé a silné stránky školy a zároveň možnosti dalšího vývoje.

"Pokud bychom měli mluvit o jeho cíli, tak cílem je ta cesta. Každá ta škola si nastaví, kam chce dojít a ten projekt končí v roce 2022. Uvidíme, kam se ty školy posunuly," řekla Zuzana Ujhelyiová.

Pro většinu základních škol to bude zcela nová neprobádaná cesta. Přesto ředitelé věří ve velký posun.

"Společně si řekneme, jaké máme překážky, jaké máme silné stránky a co máme udělat pro to, abychom různé překážky vůbec dokázali společně překonat," řekla Alena Červená, ředitelka ZŠ K Milíčovu. 

První společné diskuze by měly začít v nejbližší době. Pokud však bude trvat nouzový stav, debaty proběhnou prostřednictvím online přenosu. S tím, že konečné výsledky projektu by měly být známy v roce 2022. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu