• Načítám...
>

Praha 11 zřídila druhé odběrové místo na Covid-19

  • 4. prosince 2020,
  • 16:42,
  • PRAHA 11,
  • Lenka Castillo

V Praze 11 fungují už dvě odběrová místa na testování COVID-19. Vedle odběrového místa v areálu multifunkční haly Jedenáctka VS, mohou nově zájemci o testování využít také druhé místo u polikliniky v Šustově ulici. Městská část jej zřídila ve spolupráci se společností EUC Klinika Praha.

Reklama

Externí parkoviště u polikliniky v Šustově ulici. Právě tady zřídila městská část ve spolupráci s provozovatelem polikliniky další odběrové místo na testování COVID-19. Zde se mohou zájemci nechat otestovat ve stanu, který byl pro tento účel postaven. Vyšetření drive in, tedy z automobilu, zde ale absolvovat nelze.

"Lidé, kteří sem chodí, nemají žádný styk s těmi, co chodí do polikliniky, jak někteří měli obavu na Facebooku a podobně. Myslím, že to místo je vybrané dobře. Mělo by fungovat fajn a doufejme, že tedy bude ku prospěchu," uvedl Petr Jirava, radní MČ Praha 11.

Zdravotníci jsou na místě připraveni od pondělí do pátku, vždy od osmi do třinácti hodin. Testování se uskutečňuje metodou PCR. Odběr vzorků je tedy prováděn výtěrem z nosohltanu. Odběrové místo přijímá všechny objednané pacienty. Těm s žádankou od lékaře hradí vyšetření pojišťovna. Samoplátci si jej hradí sami. Platí se také získání výsledku ve zrychleném režimu.

" Je klasická varianta získání výsledků do dvaceti čtyř až čtyřiceti osmi hodin. To je stabilní cena, daná, která je uvedena na našich webových stránkách (www.euclaboratore.cz). Pak je další možnost rychlosti získání výsledků do dvanácti hodin. To je za příplatek a do čtyř hodin je to také za příplatek," informovala Libuše Vítková, vedoucí odběrových míst EUC Laboratoře.

Další informace je možné najít na stránkách euclaboratore.cz.

Testování lze platit kartou nebo v hotovosti. V tom případě je ale nutné mít připravenou přesnou částku. Vyšetření můžete také zakoupit předem na e-shopu EUC Laboratoře a na odběr přijít jen s fakturou nebo voucherem v tištěné či elektronické podobě. Otestovat se zdarma zde mohou nově také pedagogové. Jedná se však o test antigenní.

"My jsme připraveni přijmout příchozí pedagogy, kteří mají pouze potvrzení o tom, že jsou pedagogové a mají razítko zaměstnavatele. Pak je můžeme otestovat. Během čtvrt hodinky vlastně vědí výsledek, jestli jsou zdraví, negativní, pozitivní," doplnila Libuše Vítková, vedoucí odběrových míst EUC Laboratoře.  

Výsledky těm, kteří absolvují testování metodou PCR, přijdou v elektronické podobě v šifrovaném e-mailu. Podle potřeby si lze rovněž po domluvě vyzvednout výsledky osobně. V případě vyšetření na žádanku od lékaře přijdou výsledky lékaři, který žádanku vystavil.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu