• Načítám...
>

Stanice metra Opatov je bezbariérová

  • 16. prosince 2020,
  • 22:29,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Rekonstrukce stanice metra Opatov je po roce ukončena. Nově se stala bezbariérovou a je pokryta mobilním signálem 5G. Modernizaci má za sebou mimo jiné také zázemí stanice či její osvětlení.

Reklama

Po několika desítkách let provozu prošla stanice metra Opatov částečnou rekonstrukcí. Ta spočívala zejména v bezbariérovosti, po které dlouho volali nejen obyvatelé Prahy 11.

"Opatov byla jedinou stanicí, která nebyla bezbariérová. Byl tu sice nouzový východ pro vozíčkáře a další osoby, které by bezbariérový průchod potřebovali, ale byl nedůstojný. Například tím, že jste k jeho použití museli často oslovovat pracovníky metra. Nyní se tato stanice metra v podstatě plně otevřela k tomu, jak má sloužit i pro tyto lidi," konstatoval Martin Duška, radní MČ Praha 11.

"Rekonstrukce trvala zhruba jeden rok. Uskutečnila se zde po čtyřiceti letech provozu, takže to byl takový náš dárek ke čtyřicátým narozeninám této stanice," uvedl Petr Witowski, generální ředitel DP hl. města Prahy.

Bezbariérovost ve stanici zajišťují dva výtahy. Cestující se jimi mohou svézt od zastávek autobusu až na nástupiště metra. Během oprav došlo také například na výměnu osvětlení či modernizaci zázemí.

"Je za ní kompletní rekonstrukce, kdy se zde měnila celková technologie, veškeré podhoubí, které cestující ani nevidí. Zároveň se zrenovoval celý vnějšek stanice a k dispozici jsou nově dva bezbariérové výtahy," popsal Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. města Prahy.

"Další takovou viditelnou vymožeností je, že veškeré osvětlení stanice je už děláno úspornou LED technologií a v rámci obnovy jsme zde vyměnili přes tisíc starých zářivek," doplnil Petr Witowski, generální ředitel DP hl. města Prahy.

Nově je stanice také vybavena pokrytím mobilní sítě 5G. Celkem se náklady na renovaci vyšplhaly na necelých 300 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu