• Načítám...
>

V Praze 11 pracuje Pečovatelka roku 2020

  • 21. prosince 2020,
  • 18:40,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Pečovatelkou roku v kategorii terénních služeb se pro rok 2020 stala pečovatelka z Jihoměstské sociální Lenka Kobzová. Ta v sociálních službách pracuje už 16 let a podle slov svých klientů je upřímný člověk, který nezklame a dokáže podpořit.

Reklama

Soutěž Pečovatel, pečovatelka roku má své vítěze pro rok 2020. Jednou z oceněných v kategorii terénních služeb se stala pracovnice Jihoměstské sociální Lenka Kobzová. Ta si ocenění velmi považuje.

"Vážím si ho hodně. Byla jsem překvapená, protože mám kolem sebe spoustu kolegů, kterým bych sama dala to ocenění. Je to pro mě vzácné a za ta léta i trošku zadostiučinění a dcera mi sama řekla, že to mám vydřené," řekla Lenka Kobzová, pracovnice sociálních služeb. 

Paní Lenka pracuje v sociálních službách už 16 let a podle klientů je upřímný člověk, nezklame a dokáže je podpořit v nejrůznějších životních těžkostech.

"S některými se vidím denně, s některými jen občas - podle toho, co potřebují. Od oblékání, hygieny, nákupu, doprovodu, roznášky obědu," řekla Lenka Kobzová. 

Jihoměstská sociální funguje na území Prahy 11. Klientům nabízí pečovatelské služby, domov pro seniory a odlehčovací službu pro seniory.

"Velké gros naší pečovatelské služby se poskytuje v domech s pečovatelskou službou a v domu bezbariérového bydlení, kde se v současné době nacházíme. V tomto domě se staráme převážně o vozíčkáře nebo lidi fyzicky postižené, kteří se neobejdou bez pomoci druhé osoby," řekla Jitka Švecová, zastupující vedoucí pečovatelské služby. 

Soutěž Pečovatel, pečovatelka roku se letos konala už posedmé a společně s Diakonií ji pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu