• Načítám...
>

Praha 11 je na očkování připravená

  • 27. ledna 2021,
  • 16:34,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 je připravená na očkování proti nemoci Covid-19. Městská část zřídila speciální web, kde najdou obyvatelé všechny potřebné informace. Připravena jsou i tři očkovací centra, která budou zprovozněna ihned po dodání vakcín.

Reklama

Praha 11 je připravená na očkování proti nemoci Covid-19. Za tím účelem zřídila 3 očkovací centra, která budou zprovozněna ihned po dodání vakcíny.

"MČ v uplynulých dnech připravila a odpracovala interní systém v rámci Prahy 11. Prakticky to znamená, že jsou připravena očkovací místa v rámci naší MČ a jsou připraveni i praktičtí lékaři, kteří v případě, že dostaneme dostatečný počet vakcín, tak jsou připraveni očkovat naše obyvatele. Akorát nemáme ty vakcíny," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11. 

Přesný termín dodání vakcín ale Praha 11, podobně jako další městské části či města a obce, ale nezná.

"My bychom byli velmi rádi, kdyby to bylo ihned, to znamená dnes či zítra. Ale bohužel je nedostatek vakcín, tak nejsem schopný sdělit jakýkoliv termín. Sledujeme informační kanály, jednáme i s krajem, to znamená s hlavním městem Prahou a jakmile ty vakcíny budou k dispozici, tak ten systém ihned spustíme," řekl Jiří Dohnal. 

Oočkovaní jsou v Praze 11 prozatím alespoň klienti a zaměstnanci domů s pečovatelskou službou.

"Ti, kteří chtěli být očkováni, tak už očkováni jsou a samozřejmě personál i klienti. Těch 3000 seniorů přes 85 let, kteří bydlí na Jižním městě, stále čeká, stejně jako my," řekl Petr Jirava, radní MČ Praha 11. 

Informace o očkování naleznou obyvatelé Prahy 11 na webových stránkách městské části nebo na seniorské lince 800 200 007, kde pracovníci pomohou s případnou registrací do Centrálního rezervačního systému.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu