• Načítám...
>

Nejlepší florbalistka světa trénovala v Praze 11

  • 17. února 2021,
  • 18:28,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Eliška Krupnová je česká florbalistka, která svou sportovní kariéru začala před několika lety v Praze 11. Odtud její kroky směřovaly do české reprezentace. V roce 2020 byla vyhlášena nejlepší florbalistkou světa, toto ocenění získala jako první česká hráčka v historii.

Reklama

Nejlepší florbalistka světa Eliška Krupnová s florbalem začínala v mládežnických týmech v Mariánských Lázních. Odtud její cesta vedla do týmu Herbadent Tigers, florbalového klubu z Jižního města.

"Já jsem z Mariánských Lázní dojížděla během vyššího gymnázia každý čtvrtek do Prahy, hrála jsem za Herbadent a vždy v neděli jsem zase jezdila zpět domů. Bylo to docela náročné cestování, ale určitě bych neměnila. Dalo mi to strašně moc a vzpomínám na to strašně ráda. Bylo to velmi důležité a správně rozhodnutí v mém životě," řekla Eliška Krupnová, florbalistka. 

"Už je to dávná doba. Eliška k nám přišla v roce 2009. Když k nám přišla, tak už od začátku byla taková talentovaná a vysoká hráčka. Pamatuji si, že hrála golf a byla velice šikovná. Hned při prvních trénincích jsme s kolegyní Karolínou tušily, že z ní vyroste skvělá hráčka, pokud u toho vydrží a zůstane u toho," řekla Markéta Šteglová, trenérka Herbadent SJM. 

V klubu zpočátku nastupovala kromě seniorské i v dorostenecké a juniorské kategorii. V prvních čtyřech sezónách v Herbadentu získala s týmem všechny čtyři mistrovské tituly.

"Od začátku bylo vidět, že je šikovná, že chce hrát, že se tomu chce věnovat. V tom byla výjimečná, protože se hned dokázala zapojit do toho týmu na 100 %," řekla Karolína Šatalíková, trenérka Herbadent SJM. 

Eliška Krupnová mj. reprezentovala Česko na juniorském mistrovství světa v roce 2010 a 2012, kde Češky získaly bronz. S českou reprezentací se zúčastnila poprvé mistrovství světa v roce 2011, kde získala bronzovou medaili. V současné době působí ve švédském týmu. Zároveň je také kapitánkou české florbalové reprezentace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu